Rikke Poulsen vil brænde for at vinde med Team Esbjerg

01/03 - 2019

En af landets mest erfarne topmålvogtere, Rikke Poulsen, tiltræder 1. juli på en toårig kontrakt i Team Esbjerg. Hun afløser Sandra Toft, der er købt fri af klubben og til sommer skal spille i den franske klub, Brest Bretagne.

32-årige Rikke Poulsen spiller sin sidste af fem sæsoner i Viborg HK og har tidligere spillet i Team Tvis Holstebro, SK Aarhus og Vejen EH, hvor hun i en sæson havde Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, som chef.

– Efter fem sæsoner i Viborg er tiden inde til nye udfordringer. Team Esbjerg har en meget stærk trup, en god sammensætning af danske og udenlandske spillere, og så har man ambitioner om at vinde alt, hvad man deltager i. Klubben fremtræder med en god kultur, den er solid, og der er mange kompetente mennesker, heriblandt Jesper Jensen, der er en dygtig træner og et godt menneske, siger Rikke Poulsen.

Foruden klare ambitioner med klubholdet i dansk og europæisk håndbold har hun langt fra opgivet at øge antallet af A-landskampe fra de nuværende 72. Rikke Poulsen var med til at vinde Danmarks seneste medaljer ved VM i 2013.

– Jeg brænder for at spille håndbold. Derfor er det vigtigt for mig at være i en klub med professionelle folk, der også brænder for det, de laver. Det driver mig at være med til at sætte sig fælles mål, vinde medaljer og være den bedste udgave af mig selv. Jeg har stået i mange finaler, og jeg tørster efter at vinde guld, siger Rikke Poulsen efter tre pokalsølvmedaljer.

Hun spillede Champions League i den første sæson i Viborg og nåede semifinalen i EHF Cup i fjor. I 2018 vandt Viborg bronzemedaljer i den hjemlige liga ved at slå Team Esbjerg.

Jesper Jensen kender Rikke Poulsen både på og uden for banen og nævner to sider af målvogteren og ergoterapeutens personlighed.

– Vi kender alle Rikke Poulsens engagement på banen, og uden for er hun et enormt varmt og empatisk menneske, som vi vil være endnu en god tilføjelse til vores trup på det menneskelige plan. Da vi indledte samtaler med hende, mærkede vi som det første efter, om hun stadig har ilden i sig, og det har vi til fulde fået bekræftet. De håndboldmæssige kvaliteter er vi ikke i tvivl om, siger Jesper Jensen.

Sammen med sin mand, Brian Løjmand, har Rikke Poulsen sønnen Sylvesther, der fylder to år, lige før hun begynder i Team Esbjerg. Parret bosætter sig i Esbjerg, hvorfra manden vil pendle til sit job som regnskabsanalytiker i Jyske Bank i Silkeborg.