To vigtige point i Sydhavnen før Kuban og Odense

26/02 - 2019

Ajax København sloges helhjertet og var med i kampen mod Team Esbjerg i tre fjerdedele af spilletiden, men måtte i det sidste kvarter bøje sig for topholdets bedre kvalitet over 60 minutter.

Team Esbjerg spillede langt fra op til sit bedste i især første halvleg, der var præget af mange afbrændere og fejl. De to målvogtere, Sara Nørklit og Rikke Granlund, havde deres bedste periode i hvert sit mål i den første del af kampen, og de havde held med at holde scoringen nede i begge ender.

Ajax varslede fra kampens begyndelse, at det ikke ville blive nogen problemfri aften i Sydhavnen. Hjemmeholdet førte 3-1, blandt andet på to mål af holdets bedste spiller, højre fløj Anne Tolstrup Petersen, inden topholdet rystede en lang dags strabadser med en visumekspedition til den russiske ambassade af sig.

Mod halvlegens slutning lykkedes det Team Esbjerg at opbygge et tomålsforspring, der dog skulle vise sig at være skrøbeligt, for Ajax svarede igen med tre mål i træk til en overraskende pauseføring på 13-12.

Ajax fulgte længe godt med, og først da Annette Jensen med to mål i træk og Sanna Solberg med sit eneste mål i kampen scorede tre Team Esbjerg-mål i træk til 18-15, anede man, i hvilken retning resten af kampen ville udvikle sig.

To norske spillere, Vilde Ingstad og Kristine Breistøl, blev dominerende for Team Esbjerg, da kampen skulle afgøres. Førstnævnte med hele tre kontramål og Breistøl med afslutninger fra distancen. De to backs, Breistøl og Line Jørgensen, scorede tilsammen ni mål og markerede sig pænt i endnu en Team Esbjerg-sejr.

Med favoritsejren er Team Esbjerg fortsat ubesejret i det nye år og lagde op til EHF Cup-kvartfinalen mod Kuban Krasnodar søndag og topbraget mod Odense Håndbold onsdag i Blue Water Dokken. Men kvaliteten i præstationen skal hæves for at komme succesrigt ud af de opgør.

Kampen i tal:

Ajax København – Team Esbjerg 22-27 (13-12)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 5, Vilde Ingstad 5, Marit Røsberg Jacobsen 4, Line Jørgensen 4, Estavana Polman 3, Annette Jensen 3, Marit Frafjord 1, Clara Monti Danielsson 1 og Sanna Solberg 1.
Topscorer Ajax: Anne Tolstrup Petersen 8

Udvisninger:
Team Esbjerg: 2
Ajax: 3

312 tilskuere i Bavnehøj Arena