Med forlov: Det lignede ikke en topkamp

16/02 - 2019

Det blev i alle henseender en festlig eftermiddag i Blue Water Dokken. Hvis man da ikke lige er til krimier og gyseragtige afslutninger på håndboldkampe. Team Esbjerg leverede en blændende opvisning og tæskede et andet tophold, Nykøbing F. Håndbold, gule og blå som farven på klubdragten og vandt med cifre, der normalt er forbeholdt de første runder af pokalturneringen, 42-27.

Team Esbjerg var foran 3-0, men NFH kæmpede sig tilbage til at være foran 7-6, inden holdet nærmest forsvandt ud af kampen. Uden en gravid Johanna Westberg er det småt med ildkraften fra bagrummet, og Team Esbjerg lukkede i næsten hele kampen effektivt af for gennembrudsspil og formelig dræbte gæsternes bedste våben: Kontraspillet.

Med forlov: Det lignede ikke en topkamp.

– Det meste fungerede egentlig, sagde Marit Malm Frafjord så nøgternt, som kun en spiller, der har vundet alt med det norske landshold, kan udtrykke det.

– Indimellem er der kampe, hvor spillet ikke fungerer, men i dag føltes det bare rigtigt. Jeg er kommet til et hold med mange dygtige spillere og frem for alt forskellige typer, tag bare Polman og Breistøl i venstresiden, og i denne kamp fik vi udnyttet alles kvaliteter. Vi er svære at stoppe, når det fungerer, og spiller vi op til vores bedste, er vi svære at slå, uddybede den 33-årige norske veteran.

Hun udgjorde i flere faser sammen med landsmænd, hun kender, en norsk fireblok i forsvaret, og den blev varieret med danske og svenske spillere foran en stærk Sandra Toft i målet. Det siger noget om overskud, at samme Toft fik en opadvendt tommelfinger af cheftræner Jesper Jensen i anden halvleg, da hun forbrød sig mod hans dekret om at tage en station med, når et tomt mål lokker. Hun ramte yderstolpen. Der var også smil fra Estavana Polman – på ny i overdådigt spillehumør – da hun brændte et straffekast. Der var 15 mål at give af.

Nykøbing-cheftræner Jakob Larsen forsøgte sig med syv mod seks-spil i anden halvleg, men gik hurtigt fra det, da det blev straffet alt for hårdt. Det var bare ikke NFH’s dag.

De sande helte fra Nykøbing var de medbragte fans højt over det ene mål, som altid fylder godt på tribunen, og som bakkede deres yndlinge betingelsesløst op i nedturen. De må have undret sig over, at det træfsikre lyn, Lærke Nolsøe, ikke scorede et eneste mål, og at Kristina Kristiansen blot scorede et mål. Så skulle det blive svært.

– Det var en toppræstation. Man kan altid diskutere, om Nykøbing havde en dårlig dag. I vores kollektiv var der mange flotte individuelle præstationer, og vi er så forskellige, at vi er svære at dæmme op for. Vore fem bagspillere kan alle noget ekstraordinært, hvad vi har været gode til at bruge den seneste halvanden måned. Vi er bare blevet dygtigere og dygtigere, og fysisk ser vi fine ud, sagde Jesper Jensen.

Om det var sæsonens bedste præstation var svært for cheftræneren at vurdere.

– I dag nåede vi ikke at komme i modvind, og som hold er det en bedre præstation at overvinde vanskeligheder og vinde. Men det var godt, sagde Jespeer Jensen.

Nu venter fire udekampe, en pokalkamp i Rækker Mølle, to ligakampe mod Aarhus United og Ajax København samt en EHF Cup-kvartfinale mod Kuban Krasnodar, inden topholdet Odense Håndbold gæster Esbjerg 6. marts til det ultimative topopgør. Fynboerne satte lørdag sæsonens første point til ved at spille uafgjort hjemme mod TTH Holstebro.

Ligaens mest formstærke hold skal måske findes i Esbjerg lige nu. Et for sæsonen rekordstort publikum på 2.290 tilskuere er ikke i tvivl. Sjældent har taktfaste klapsalver fra et stående publikum lydt så længe efter sidste dommerfløjt.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Nykøbing F. Håndbold 42-27 (20-11)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 10, Annette Jensen 5, Clara Monti Danielsson 5, Marit Røsberg Jacobsen 5, Sanna Solberg 4, Kristine Breistøl 4, Line Jørgensen 3, Kristina Liscevic 3, Vilde Ingstad 2 og Marit Malm Frafjord 1.
Topscorer Nykøbing: Dione Housheer 6

Udvisninger:
Team Esbjerg: 2
Nykøbing: 3

2.290 tilskuere i Blue Water Dokken