Liscevic forlader Team Esbjerg med de bedste minder

08/02 - 2019

Team Esbjerg og den serbiske playmaker, Kristina Liscevic, er i enighed nået frem til, at samarbejdet ophører ved udgangen af denne sæson. Beslutningen beror på en afvejning hos begge parter og indebærer, at 29-årige Liscevic i sin fremtidige håndboldtilværelse rykker tættere på familie og venner i Serbien.

– Det har været tre måneder med masser af spekulationer og vågne nætter. Selv om jeg har det fantastisk her, ønsker jeg at komme tættere på mit hjem og de mennesker, der betyder mest for mig, så jeg kan indlede en ny tilværelse. Team Esbjerg har hjulpet mig ved at træffe beslutningen, og nu jeg en fri spiller og kan bygge et nyt liv op, siger Kristina Liscevic.

Hun blev hentet til Team Esbjerg efter et kort ophold i den ungarske klub, Kisvárdai KC, i sommeren 2017. Da spilleren med 77 landskampe for Serbien havde fundet sine ben i Esbjerg oven på omskiftelige år, blev hun med sin legende tilgang til at spille håndbold en profil på holdet. Hendes sprælske personlighed har også uden for banen gjort hende til midtpunkt.

Cheftræner Jesper Jensen vurderer, at tiden er inde for begge parter til at skilles til sommer, men han står tilbage med indtrykket af en håndboldspiller og person ud over normen.

– ”Kiki” er på mange måder et festfyrværkeri, både som menneske og håndboldspiller, hun er en excentrisk spiller, som der skal være plads til på vores hold. I de to sæsoner, hun har været i klubben, har hun sat sit klare aftryk på holdet og vores måde at spille håndbold på. Man må ikke glemme, hvilket slutspil hun brændte af i sin første sæson, da hun måske i de tre måneder var ligaens bedste spiller. Hun har også haft perioder, hvor hun har haft svært ved at holde fokus, fordi hendes hoved var fyldt med alt muligt andet, men har hele tiden arbejdet hårdt, siger Jesper Jensen.

Kristina Liscevic er taknemmelig for, at hun har fået mulighed for at spille i en stor håndboldnation som Danmark, og hun har knyttet varige bånd til klubben og medspillerne.

– I Serbien siger vi, at hvis det er en rigtig ven, vil han/hun være der altid. Fra min første dag i klubben har disse piger fået mig til at føle mig hjemme. Vi spiller sammen, vi lærer sammen, vi danser sammen, vi forbereder os til kampe sammen, og vi rejser sammen. De er som min anden familie. Vores arena har været næsten fuld til hver eneste kamp, og tilskuerne har bakket os op, også når vi har haft det svært. Vores mål er i år at blive mestre i EHF Cup, og jeg vil gøre alt for at hjælpe dette hold til at komme i Champions League næste år. Spillerne fortjener at være der, og den bedste afsked vil være at forlade klubben med medaljer om vores halse, siger Kristina Liscevic.