Dansk-norsk gruppefinale før kvartfinalerne

08/02 - 2019

Storhamar har været et slidstærkt og sejt kæmpende bekendtskab i EHF Cup, og lørdag har det norske hold i Blue Water Dokken chancen for at fravriste Team Esbjerg gruppesejren og en på papiret bedre lodtrækning til kvartfinalen, som begge klubber er kvalificeret til.

Af flere grunde ønsker Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, dog at afslutte et langt hen ad vejen succesrigt gruppespil med en sejr over nordmændene. Eneste alvorlige plet i præstationen er netop kampen i Hamar i januar, som endte 28-28.

– Vi spillede en halvsløj kamp, hvor vi så trætte og ufokuserede ud og lavede ufatteligt mange fejl. Vi er som hold meget længere nu, og kampen lørdag bliver en god test af, hvor meget vi har rykket os. Vi er blevet mere trygge i, hvad vi laver, og hvem der skal spille sammen på givne tidspunkter i en kamp, siger Jesper Jensen.

Storhamar har spillet tre meget tætte kampe i gruppe A og med alle tre udfald. Oven på et etmålsnederlag til Bietigheim ude vandt holdet med 29-28 i Hamar efter at have været bagud 4-12 undervejs og med et mål i sidste minut. Betina Riegelhuth knaldede sit niende mål ind og sikrede, at kampen i Blue Water Dokken gælder gruppesejren.

Riegelhuth, Heidi Løke og playmakeren Tonje Enkerud er nøglespillerne, Team Esbjerg op til kampen bruger mest tid på ved taktikmødet. Målet er ikke det krævede uafgjorte resultat, men en sejr over Storhamar.

– Vi vil gerne vinde, fordi det vil bekræfte vores selvbillede og forståelsen af, hvor vi gerne vil ligge i europæisk håndbold. Vi har haft en fin opbakning til kampene i EHF Cup og håber på ny på mange tilskuere til en gruppefinale mod et fint hold med stærke norske spillere og brasilianske Chana Masson, der er velkendt fra den danske liga, siger Jesper Jensen.

Klarer Team Esbjerg den sidste forhindring mod gruppesejren, kan holdet ende i alt fra Ikast og Nykøbing Falster til Rumænien, Spanien, Frankrig og Krasnodar i sortehavsregionen i Rusland. Lodtrækningen foregår 12. februar. Den tid, den spænding. Foreløbig gælder det om at sætte punktum i gruppe A.

Team Esbjergs trup er uændret.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Cup, Gruppe A, mod Storhamar Handball Elite lørdag den 9. februar kl. 13.00 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.