Ugens menu: Silkeborg-Voel og Storhamar

05/02 - 2019

Onsdagens hjemmekamp mod Silkeborg-Voel KFUM er Team Esbjergs 11. kamp i det nye år, og både sportsligt og fysisk er truppen sluppet fint igennem det hårde kampprogram i HTH Ligaen og EHF Cup.

– Var vi blevet spurgt for halvanden måned siden, ville de point, vi har opnået, og den fysiske forfatning, spillerne er i, være et drømmescenarium. Vi havde frygtet, at der ville opstå nogle småting, og at flere spillere skulle skånes, men bortset fra Clara Monti Danielssons mindre hjernerystelse har det ikke været nødvendigt. Vi er kommet enormt styrket ud af perioden, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Top tre-placeringen i ligaen og førstepladsen i gruppe A i EHF Cup skal i denne uge forsvares i kampe mod nævnte Silkeborg-Voel onsdag og Storhamar Håndball Elite lørdag. Den første opgave er mod et hold, der ikke har været forskånet for uheld. Det største indtraf, da omdrejningspunktet Jane Schumacher blev alvorligt rygskadet i januar.

– Silkeborg-Voel har et fint hold og en stærk startopstilling, men det gør naturligvis ondt at miste Jane Schumacher. I første halvdel af turneringen leverede holdet ikke de resultater, man kunne forvente, og endte med at tabe snævre kampe, siger Jesper Jensen.

I Schumachers fravær ligger et større ansvar på den rutinerede 25-årige, Sofie Bæk Andersen, og den tyske venstrehåndsskytte, Susann Müller, der kom til klubben fra SG BBM Bietigheim inden denne sæson og har spillet for blandt andre Randers HK og det daværende SK Aarhus. Midtjyderne er også stærkt besat på fløjene og stregen.

– Kampe mod Silkeborg-Voel bliver nogle gange urytmiske, fordi de spiller med skiftende forsvarsformationer, og vi har ofte haft det svært. Det må vi finde løsninger på, siger Jesper Jensen.

Silkeborg-Voel holder med 19 point fast i en syvendeplads og en slutspilsplacering, men slutprogrammet ser forholdsvis hårdt ud. Team Esbjerg er kommet fint tilbage til dagligdagen efter den vellykkede ekspedition til Rumænien, og der blev trænet godt i Blue Water Dokken forud for onsdagens jyske opgør

Team Esbjergs trup er uændret i forhold til de seneste kampe.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Silkeborg-Voel KFUM onsdag den 6. februar kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.