Estavana Polman slæbte sit hold ud af nødsporet

19/01 - 2019

Team Esbjerg var for anden kamp i træk ved at sætte en sikker føring over styr i EHF Cup, da holdet efter at have ført 25-18 midt i anden halvleg, udsatte publikum for nye pinsler og først i sidste minut sikrede sig en 28-27 sejr og dermed sammenlagt fem point i tre kampe i gruppe A.

Præstationen var lige så ujævn som trafikken på hovedfærdselsåren A7 syd for grænsen, og først da Estavana Polman med 15 sekunder igen steg til vejrs og passerede den tyske landsholdsvogter, Dinah Eckerle, til 28-26, kunne de godt 1.300 tilskuere puste ud. Det er ikke første gang, “Essie” har hevet sit hold ud af nødsporet, og hun glædede sig trods alt over det afgørende mål.

– Det var rart at score på det tidspunkt. Jeg følte, at nogen måtte tage ansvaret og gøre det. Det vigtigste var at få to point, men når man fører så meget, skal man afgøre kampen noget før. Vi lavede i perioder for mange fejl, og vi blev stressede, så intet fungerede. Om det er noget mentalt, ved jeg ikke, sagde Team Esbjergs suverænt bedste spiller.

Cheftræner Jesper Jensen var ligesom publikum igennem hele registret, inden sejren var hjemme, og de to point formildede ham ikke.

– Jeg er rasende og frustreret. Vores topniveau er fantastisk, og vores bundniveau forfærdeligt. Jeg kan ikke give anden forklaring, end at spillerne ikke koncentrerer sig en hel kamp. Bietigheim kom med, hvad vi ventede, og når vi er bedst, er vi bedre end dem. Nu skal vi til Tyskland og have point for at være bedre indbyrdes, og det er bare så dumt. Vi fik to point, men tabte et skridt med målscoren og med, hvad vi arbejder på som hold, sagde Jesper Jensen.

Bietigheim indledte med en bagkæde bestående af polske Karolina Kudlacz-Gloc, Maura Visser og Laura van der Heijden, men sidstnævnte røg hurtigt ud til fordel for den 34-årige dynamo, Anna Loerper. Hun formåede at sætte gang i det tyske spil og bringe Team Esbjerg-forsvaret ud af position. Line Jørgensen så meget, at hun allerede efter 23 minutters spil ragede sin tredje udvisning og dermed rødt kort til sig. Det reducerede selvsagt de taktiske muligheder, da der ikke er naturlig dobbeltdækning på højre back-positionen.

Inden det røde kort var Team Esbjerg klart i teten og førte 12-6, blandt andet i kraft af et vundet undertal med 2-0, da Line Jørgensen sad ude anden gang. Forsvaret holdt fint med skiftende formationer. På det tidspunkt meldte den hollandske landsholdsfløj, Angela Malestein, sig ind. Hun scorede fire mål i træk til 12-11, inden Team Esbjerg-spillerne fattede sig og opbyggede en pauseføring på fire mål.

Forspringet blev holdt efter pausen, og det blev udbygget med yderligere tre mål, da de franske dommere var så venlige at udvise Maura Visser i fire minutter, tillægsstraffen for at brokke sig. Om det var trænerne eller hollænderen selv, der udløste den dobbelte straf, var svært at afgøre, men de tre mål, Team Esbjerg profiterede af overtallet med, burde have afgjort kampen.

I stedet åd Bietigheim langsomt af forspringet, ikke ved at spille berusende, men fordi især Kristina Liscevic lavede alt for mange fejl, og Sandra Toft kækt valgte af afslutte mod et tomt tysk mål i stedet for at spille en fri Marit Røsberg Jacobsen i et kontraløb. Liscevic sendte ved stillingen 27-25 bolden over mål, Annette Jensen blev udvist lige efter, og Laura van der Heijden reducerede.

Heldigvis havde Jesper Jensen gemt en timeout til at klare de forvirrede hoveder med 40 sekunder igen, og så var det, at Polman viste sin klasse i afgørende øjeblikke. At hendes landsmand, Maura Visser, scorede kampens sidste mål, fik ingen betydning.

Der er revanche allerede næste søndag i MHP Arena Ludwigsburg. Da skal Team Esbjerg spille betydeligt bedre for at have en chance.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – SG BBM Bietigheim 28-27 (15-11)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 9, Kristina Liscevic 5, Vilde ingstad 4, Marit Røsberg Jacobsen 3, Sanna Solberg 3, Clara Monti Danielsson 1, Marit Malm Frafjord 1, Annette Jensen 1 og Kristine Breistøl 1.
Topscorer Bietigheim: Angela Malestein 8

Udvisninger:
Team Esbjerg: 6
Bietigheim: 6

1.320 tilskuere i Blue Water Dokken