Viborg blæst omkuld efter mislykket start på ligakamp

09/01 - 2019

2019 har indtil videre været et godt håndboldår for Team Esbjerg. Ligasejren over Herning-Ikast og EHF Cup-massakren af Magura Cisnadie blev fulgt op af en stensikker sejr over Viborg HK i en kamp, hvor Team Esbjerg bare blev bedre og bedre, som kampen skred frem, og endte med at vinde 32-22.

Udgangspunktet for fremgangen var også taknemmeligt, for hjemmeholdet satte for øjnene af over 2.000 veloplagte tilskuere årsrekord i tekniske fejl, letlæselige afslutninger og sløseri bagude i kampens første del. Cheftræner Jesper Jensen tog en timeout ved stillingen 2-6, og Marit Malm Frafjord og Kristine Breistøl blev sat til at vogte hoveddøren i forsvaret. Det skabte en vis stabilitet, og Team Esbjerg fik forbløffende hurtigt etableret kontakt til viborgenserne, der på ingen måde spillede fejlfrit.

Sandra Toft løftede ligesom holdkammeraterne spillet fra bundniveauet, Kristina Liscevic udlignede på straffekast til 7-7 og gentog manøvren til holdets første føring, 9-8, med mindre end fem minutter til pausen. Det lignede ellers længe ikke et hjemmehold i front efter 30 minutter.

Stine Bodholt og Line Haugsted bragte hurtigt Viborg foran efter pausen, men fra da stod der Team Esbjerg på kampen. Kvaliteten i alle aktioner steg, Line Jørgensen afsluttede, lagde op og stred i forsvaret, og det 6-0-forsvar, der indtil da havde tjent Viborg godt, begyndte at slå revner. Cheftræner Jakob Vestergaard gik lidt mere offensivt til værks efter en timeout, men da var herredømmet over kampen for længst skiftet.

Marit Røsberg Jacobsen scorede til 23-16 i et tomt mål, Sandra Toft tog to straffekast og hev redningsprocenten op over 40, og Kristina Liscevic viste, at hun kunne score på andet end straffekast, da hun på en kontra skabte det første 10-målsforspring, 26-16. Den afstand blev holdt, og publikum kvitterede med langvarige klapsalver på, hvad der skulle vise sig at blive en festlig aften i Blue Water Dokken.

– Der var en helt anden determination i anden halvleg, hvor spillerne løb i huller og gjorde en forskel i stedet for at spille system for systemets skyld. Det var, hvad jeg havde håbet på ville ske fra kampens start. Vi begyndte ukoncentreret og ufokuseret, men heldigvis fik vi stabiliseret forsvaret allerede i 1. halvleg, og angrebsspillet var klart bedre efter pausen, sagde Jesper Jensen, der havde stor ros til Line Jørgensen for hendes indsats.

– Line har knoklet for at finde de sidste procent i sit spil og har spillet godt i forsvaret. I dag lykkedes det også for hende i angrebet, sagde han.

Søndag venter norske Storhamar ude i næste spillerunde af EHF Cup, hvorefter Team Esbjerg møder EH Aalborg i HTH Ligaen, og dernæst gælder det tyske Bietigheim på hjemmebane i EHF Cup. Det intense januarprogram fortsætter.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Viborg HK 32-22 (12-11)

Målscorere Team Esbjerg: Kristina Liscevic 7, Vilde Ingstad 5, Line Jørgensen 4, Marit Røsberg Jacobsen 3, Clara Monti Danielsson 3, Estavana Polman 2, Sanna Solberg 2, Kristine Breistøl 2, Marit Malm Frafjord 1, Annette Jensen 1, Rut Jónsdóttir 1 og Emma Nielsen 1.
Topscorer Viborg: Line Haugsted 6

Udvisninger:
Team Esbjerg: 3
Viborg: 2

2.050 tilskuere i Blue Water Dokken