Storsejr i gruppepremieren - næste gang tager Storhamar imod

06/01 - 2019

Et svækket rumænsk hold fra SC Magura Cisnadie var ikke nogen kompetent modstander for Team Esbjerg i premieren i gruppespillet i EHF Cup. Holdet vandt hele 41-18, og den lige fordeling af målene i begge halvlege viser, at koncentrationen blev holdt i samtlige 60 minutter med forståelige, små udfald.

Cisnadie var uden blandt andre højrebacken Jasna Boljevic, og i hendes og andre spilleres fravær lå for meget af ansvaret på skuldrene af den 35-årige motor i spillet, Ada Moldovan, der kæmpede for at drive spillet op i tempo, men mest forgæves.

Team Esbjerg var langt fra færdig med at lave nytårsløjer, og i indledningen boblede især Estavana Polman med boldkunst fra sit rige repertoire. Da Clara Monti Danielsson efter mindre end 13 minutter havde scoret til 13-6 på et knivskarpt oplæg fra Kristina Liscevic, kom der gang i udskiftningerne af profiler, og efter 25 minutter havde 11 forskellige markspillere scoret. De to unge fløjraketter, Elma Halilcevic og Emma Nielsen, eksploderede i en række kontraløb, og især sidstnævnte havde ingen fusere i sine afslutninger. Det glædede ikke mindst forældrene, Jonas og Maria fra Kerteminde.

Efter pausen blev målet fuldt, da også Rut Jónsdóttir og Marit Malm Frafjord kom på tavlen. Dermed havde samtlige 13 markspillere scoret mod et magtesløst rumænsk forsvar. Udeholdet kom til Esbjerg sent lørdag aften, og entreen i Blue Water Dokken blev sportsligt ubehagelig.

I modsætning til sin trænerkollega holdt Alexandru Weber fast i sin stamme, og i målet måtte måtte Elena Voicu se 40 mål regne ind om ører og ben. Kun på et straffekast i slutminutterne blev hun afløst. Hun tog tilsyneladende bombardementet med et smil.

Team Esbjergs næste kamp i EHF Cup’s gruppe A er ude mod Storhamar søndag den 13.januar. Nordmændene tabte med 28-25 til Bietigheim i deres første kamp, og point i Norge vil have stor værdi for de videre muligheder.

Cheftræner Jesper Jensen var nøgtern i sin vurdering trods storsejren:
– Cisnadie kom ikke med det hold, vi havde ventet, og manglede fire spillere på grund af skader og andre forhold. Husk på, at i den hjemlige liga ligger holdet foran Craiova, der lige har slået danske Nykøbing F. Vi leverede en superkoncentreret indsats hele kampen, selv om Cisnadie fik et par mål for meget, og det var godt, for der var pænt med tilskuere trods det tidlige kamptidspunkt. Nu er vi i hvert fald bedre indbyrdes end rumænerne, og vi fik givet pauser til mange spillere, også dem, der har været til EM. Storhamar i næste kamp bliver en helt anden opgave. Vi skal til Norge for at skabe et resultat, og alle point i Storhamar er gode.

Line Jørgensen har mødt Magura Cisnadie i sine tre sæsoner for CSM Bucuresti:
– Jeg havde håbet, at kampen ville få dette forløb. Hvis vi stod godt i forsvaret og kunne komme til at løbe kontra, ville Cisnadie få svært ved at følge med. Det krævede, at vi holdt koncentrationen hele kampen, og det lykkedes heldigvis. Nu glæder jeg mig til at møde Storhamar, som jeg så i en tæt kamp mod Bietigheim på tv.

19-årige Emma Nielsen blev topscorer med seks mål for Team Esbjerg:
– Det var så fedt at prøve at spille i den kulisse i sin første europæiske kamp. Det giver masser af erfaring og selvtillid. Jeg var lidt spændt på, hvad Cisnadie kom med, for det var lidt svært at se på video. Vi vidste, at hvis vi kunne få gang i spillet fra start, ville mulighederne være gode.

Kampen i tal:
Team Esbjerg – SC Magura Cisnadie 41-18 (21-8)

Målscorere Team Esbjerg: Emma Nielsen 6, Kristina Liscevic 6, Estavana Polman 5, Elma Halilcevic 5, Annette Jensen 5, Clara Monti Danielsson 4, Vilde Ingstad 2, Rut Jónsdóttir 2, Marit Malm Frafjord 2, Kristine Breistøl 1, Line Jørgensen 1, Marit Røsberg Jacobsen 1 og Sanna Solberg 1.
Topscorer Cesnadie: Ada Moldovan 7

Udvisninger:
Team Esbjerg: 2
Cisnadie: 4

1.1312 tilskuere i Blue Water Dokken