Rumænsk provinsklub er den store ubekendte i EHF Cup

05/01 - 2019

Efter en sæsons fravær vendte Team Esbjerg i efteråret tilbage til europæisk håndbold og banede sig med to sejre over Paris 92 vej til gruppespillet i EHF Cup.

Her er modstanderne SG BBM Bietigheim, Storhamar Handball Elite og SC Magura Cisnadie, og cheftræner Jesper Jensen har i sin research fået styrket billedet af, at klubben får kompetent tysk, norsk og rumænsk modstand i gruppe A.

– Det er dygtige hold. Vi har mulighed for at gå videre til kvartfinalerne, men det kræver, at vi spiller godt. Storhamar og Bietigheim er vel på vores niveau, siger Jesper Jensen.

Søndagens modstander i Blue Water Dokken, SC Magura Cisnadie, er gruppens store ubekendte. Det er en klub stiftet i 2014 og hjemmehørende i en by i det centrale Rumænien på størrelse med Varde. Kvalifikationen til europæisk håndbold efter en tredjeplads i Liga Nationala var det foreløbige højdepunkt i den unge klubhistorie. Den blev tilføjet yderligere et par kapitler, da klubben først slog Slavia Prag og dernæst russiske Zvezda Zvenigorod og kvalificerede sig til gruppespillet.

– Rumænerne har en anden måde at spille håndbold på, mere urytmisk, mindre struktureret, og på en grynet video kan Cisnadies spil se langsomt ud. Men når man spiller mod Bukarest og Valcea i den hjemlige liga, er man et godt hold, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg er et meget erfarent hold med masser af landskampe og internationale klubkampe på cv’erne, og både spillere og trænerteam glæder sig til atter at deltage i et europæisk gruppespil.

– Det er sjovt, spændende og en anden spillestil. Ofte er tilskuerne med til at afgøre europæiske kampe, fordi dommerne er mere påvirkelige. Når man spiller europæisk, lægger man 10 procent mere på fysisk og ser, hvad dommerne tillader. Det går sjældent ud over hjemmeholdet. Vore tilskuere er blevet dygtige til at få lidenskaben frem og i positiv forstand lægge pres på dommerne, siger Jesper Jensen.

Med tilgangen af Line Jørgensen, der har et indgående kendskab til rumænsk klubhåndbold, inden denne sæson og senest Marit Malm Frafjord fremtræder Team Esbjerg endnu mere internationalt rutineret. Den rutine bliver der brug for i de seks kampe i gruppe A.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Cup, Gruppe A, mod SC Magura Cisnadie søndag den 6. januar kl. 12.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen, Line Jørgensen og Rut Jónsdóttir.