Line Jørgensen: Vi bør gå efter fire point mod rumænere

04/01 - 2019

Line Jørgensen er kommet til Team Esbjerg med frisk erfaring fra tre sæsoner i den rumænske Liga Nationala, hvor klubbens første modstander i EHF Cup’s gruppespil, SC Magura Cisnadie, spiller til daglig. De to hold mødes søndag kl. 12.30 i Blue Water Dokken.

Hun spillede selv for de seneste fire sæsoners mestre, CSM Bucuresti, som hun sammen med de tidligere mestre syv år i træk, SCM Ramnicu Valcea, og SCM Craiova henregner til topklubberne.

– Derefter kommer midterholdene, der slår hinanden indbyrdes, og bundholdene, og de vil få det svært i den danske liga, der er meget bredere. Cisnadie var en helt ny klub, det første år jeg var i Rumænien, og de spiller i en ny hal med god opbakning fra lokalområdet. Det er noget af de fede ved at spille i landet, at tilskuerne lever med og virkelig viser følelser, når deres hold spiller, siger Line Jørgensen, der fremhæver den duelprægede rumænske spillestil.

Magura Cisnedie under cheftræneren siden stiftelsen i 2014, Alexandru Weber, er bygget op omkring en stamme af meget erfarne spillere, blandt andre playmakeren Roxana Gatzel og backen Ada Moldovan, og holdet har fået tilført den montenegrinske landsholdsback, Jasna Boljevic, der scorer mange mål for holdet. I julepausen mistede klubben to brasilianske landsholdsspillere og en erfaren stregspiller, der stoppede karrieren, så truppen er smal.

Team Esbjerg er foruden Magura Cisnadie i pulje med tyske Bietigheim og norske Storhamar, og Line Jørgensen vurderer, at chancerne for at gå videre fra gruppen er gode.

– Hjemmebanen er vigtig at holde over for alle hold i gruppen. Rumænien er aldrig et nemt sted at spille, men vi bør gå efter fire point mod Cisnadie. En af vores styrker er det 5-1-forsvar, som ikke mange hold ude i Europa er vant til at spille imod, og så er mange af spillerne meget erfarne i at spille europæisk og på landshold. Det handler meget om at være god til at omstille sig mod en ukendt modstander og bruge de første 10 minutter af en kamp til at finde ud af, hvad man er oppe imod, siger Line Jørgensen.

Hun glæder sig meget til at komme tilbage på den europæiske scene, som CSM Bucuresti var en fast bestanddel af. Klubben vandt Champions League i 2016.

– Det er fedt at være på ture, fordi det giver så meget til holdet. Det er naturligvis hårdt med de mange kampe, vi skal spille i den næste tid, men vi har fået gode rejsetidspunkter til udekampene. EHF Cup er en god mulighed for at skærpe detaljer, som modstanderne ikke kender, siger Line Jørgensen.

Du kan købe billetter til Team Esbjergs premiere i dette års gruppespil mod SC Magura Cisnadie søndag kl. 12.30 i Blue Water Dokken på www.teamesbjerg.dk.