Tidlige nytårstømmermænd efter forrygende første halvleg

29/12 - 2018

Optakten var absolut et finalestævne værdigt. Der blev skruet på knapperne med speak, musik, farver og øvrigt lir, og Blue Water Dokken tog sig festlig ud i de sene eftermiddagstimer inden dagens med spænding imødesete hovedbegivenhed, den anden semifinale i Santander Final4 mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold.

Team Esbjerg-spillerne virkede yderst feststemte og førte, længe før der var spillet tre minutter, med 3-0 og udbyggede føringen til 5-1, inden Odense-cheftræner Jan Pytlick måtte tage den første timeout for at berolige sine på det tidspunkt rystede tropper. Chokket fortog sig, Odense kom tilbage, men måtte atter se Team Esbjerg få en stærk periode, der ledte til en pauseføring på hele syv mål.

Da Sanna Solberg på anden halvlegs første angreb øgede til 16-8, mens Odense var i undertal, greb Team Esbjerg ud efter søndagens finale. Antiklimakset en god halv time senere var kolossalt.

Odense gnavede sig metodisk ind på værtsklubbens forspring og kom første gang foran efter næsten 54 minutters spil med 24-23. Den brutale vending i kampen forvandt Team Esbjerg ikke, og Odense kunne kaste sig om halsen på hinanden efter en 27-25-sejr, der sender holdet i søndagens finale mod Nykøbing F. Håndbold. I den anden ende af kamppladsen sad knuste Esbjerg-spillere og gemte ansigterne i de svedige trøjer.

– Man er helt tom indeni. Vi spillede en fantastisk første halvleg og førte også efter pausen med syv-otte mål. Vi skulle have lukket kampen, men hvad der lykkedes i første halvleg, det gode forsvar og farten i spillet, formåede vi ikke i anden halvleg. Jeg synes, vi spillede bedst i dag og fortjente at vinde, sagde en af første halvlegs bedste spillere, den lille norske fløj, Marit Røsberg Jacobsen.

En anden af de første 30 minutters bedste, målvogter Sandra Toft, sluttede halvlegen med en imponerende dobbeltredning af forsøg fra de to Odense-fløje, Jessica Quintino og Freja Cohrt. Det sidste indtryk af en i lange perioder blændende præstation gav store løfter inden anden akt af nytårsdramaet i Blue Water Dokken.

Althea Reinhardt afløste Hollands EM-målvogter, Tess Wester, i det fynske mål uden at gøre den store forskel, og hverken Stine Jørgensen eller Ingvild Bakkerud, der fra begyndelsen blev fulgt tæt af Sanna Solberg, fik nogen stor rolle i kampen. Men det fik den danske landsholdsspiller, Mette Tranborg, der tæskede stadig flere mål ind, som kampen skred frem. Det samme gjorde Estavana Polman, der dog var eneste alvorlige trussel fra distancen hos Team Esbjerg, og dermed skulle hun og holdkammeraterne i 60 minutter slide sig til for mange af målene.

Før pausen spillede Sanna Solberg i sin fremskudte position foran de flot kæmpende Vilde Ingstad, Line Jørgensen og Kristine Breistøl en stor kamp i forsvaret, og længe holdt hjemmeholdet HTH Ligaens suveræne førerhold nede på forbløffende få mål. Men de sidste 20 minutter blev forsvarsværkerne nedbrudt, og også Sandra Toft faldt fra sit høje niveau før pausen. Da Odense i den afgørende fase gik over til at spille syv mod seks i angrebet, brød hun den stående ordre om at tage en station med, når modstandernes mål står tomt – og ramte ved siden af ved stillingen 25-26. Samtidig viste tilbagevendte Tess Wester i Odense-målet stigende form.

Team Esbjerg rakte for andet år i træk ud efter finalen i Santander Final4, men Odense Håndbold viste sig ligesom i ligaen som en uhyre slidstærk modstander, som man aldrig skal give muligheden for at komme tilbage.

Team Esbjerg skal bygge sig op til en bronzekamp søndag kl. 13.30 mod Randers HK, der i sin semifinale var chanceløs mod Nykøbing F. Håndbold. NFH spillede noget nær fejlfrit og knuste Randers HK med 37-18 og møder Odense Håndbold i finalen kl. 16.00.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Odense Håndbold 25-27 (15-8)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 9, Marit Røsberg Jacobsen 7, Sanna Solberg 3, Kristina Liscevic 2, Vilde Ingstad 2, Line Jørgensen 1 og Kristine Breistøl 1.
Topscorer Odense: Mette Tranborg 7

Udvisninger:
Team Esbjerg: 3
Odense: 3

Ca. 3.000 tilskuere i Blue Water Dokken