Team Esbjerg trak tysk, norsk og

22/11 - 2018

Team Esbjerg skal møde tyske SG BBM Bietigheim, norske Storhamar Handball Elite og SC Magura Cisnadie fra Rumænien i gruppespillet i EHF Cup.

Det blev resultatet af lodtrækningen i det europæiske håndboldforbund, EHF’s hovedkvarter i Wien sidst på formiddagen torsdag. Gruppespillet begynder 5.-6. januar 2019 og slutter 9.-10. februar.

Et velkendt ansigt, Thomas Hylle, trak Team Esbjerg først op af bowlen med holdene fra det næstøverste seedningslag efter de slagne hold fra Champions League. Det lå på forhånd fast, at Team Esbjerg ikke kunne trække et eller flere af de tre danske hold blandt de 16 hold.

Cheftræner Jesper Jensen vurderer, at Thomas Hylle og repræsentanten for Craiova, der havde en tjans ved den anden bowle, havde heldige hænder set ud fra et Team Esbjerg-perspektiv.

– Vi kan ikke andet end at være tilfredse. Jeg er først og fremmest glad for, at vi ikke skal til Rusland, hvilket nærmest var det vigtigste ved hele lodtrækningen. Vi trak Bietigheim, der har slået CSM Bucaresti, har en fed hjemmebane, en dansk træner i Martin Albertsen samt Laura van der Heijden og Fie Woller i spillertruppen. Vi skal også møde Storhamar med Heidi Løke og den tidligere Team Esbjerg-spiller, Betina Riegelhuth, og så det rumænske hold, som jeg intet kender til. Det har dog tidligere været stærkere. Havde vi kunnet bytte Storhamar med svenske Sävehof, havde det været helt perfekt, men vi kan til gengæld præsentere et stærkt norsk hold i Blue Water Arena, siger Jesper Jensen.

Han betragter Gruppe A som den måske stærkeste og mest åbne af de fire grupper i EHF Cup. Team Esbjerg lægger ud med at møde ukendte Magura Cisnadie fra Rumænien på hjemmebane.

Direktør Hans Christian Warrer er overordnet tilfreds med lodtrækningen, hvor Team Esbjerg ikke kunne undgå en rejse østover. Men det blev ikke til Rusland.

– Bietigheim ligger i nærheden af Stuttgart, Storhamar 130 km nord for Oslo, og så er der en tur til Rumænien. Alt andet lige, og som mulighederne var, kan vi være tilfredse. Tyskland, Norge og Sverige er de mest bekvemme lande rejsemæssigt, og vi kom i gruppe med klubber fra to af landene. De kommercielle muligheder i gruppespillet i EHF Cup er begrænsede. Det er først, hvis vi når længere, det for alvor bliver interessant. Derfor gælder det i første omgang om at minimere rejse- og opholdsomkostninger ved udekampe, og på det punkt kom lodtrækningen os i møde, siger HC Warrer.