Team Esbjerg ikke i nærheden af point mod København

14/11 - 2018

København er kørende, og byens håndboldmaskine kvaste med sin ottende sejr i træk Team Esbjerg, der forekom stadig mere modløs, som anden halvleg skred frem og kun lige hindrede et tocifret nederlag. 37-28-sejren til København var holdets tredje i indbyrdes opgør i dette halvår, inklusive sejren i Super Cup, og det er slemt nok.

De tilskuere, der havde beredt sig på en festlig juleafslutning med masser af godt håndboldspil og spænding, blev i hvert fald målt på det sidste parameter skuffede. Der var aldrig spænding om udfaldet, og ingen af Team Esbjergs spillere nåede i nærheden af det topniveau, der lige nu skal til for at slå København – selv i en udgave uden holdets store motor, Mia Rej.

Det gik hu-hej med angreb frem og tilbage, og det meste løb ud i ingenting i kampens begyndelse. Men København fik hurtigt startet, hvad der viste sig at være alt andet end en nødgenerator, og holdet førte både 5-1 og 9-4, uden at det andet tophold gjorde synderlig modstand. Sandra Toft i målet havde nogle redninger i kampens begyndelse, men blev derefter håbløst svigtet af sit forsvar, der aldrig fandt midler mod Københavns egentlig simple måde at spille sig til chancer på. Tempo og beslutsomhed rækker langt i håndbold.

Hvis det da overhovedet var nødvendigt at spille sig til chancer, for især Thea Mørk, tvillingsøster til nok så kendte Nora, boltrede sig på de alt for mange kontraangreb, gæsterne fik lov at spille sig til, fordi der blev afsluttet så dårligt på Emily Stang Sando. Den tidligere Esbjerg-målvogter var bedst på den position i kampen, og med en redningsprocent på 30 var Rikke Granlund ikke så meget oppe at ringe, at hun med sin indsats kunne vende kampen, da hun kom ind i Esbjerg-målet efter pausen.

Team Esbjerg forsøgte at kaste grus i maskinen med Sanna Solberg i velkendt fremskudt position i anden halvleg, men intet syntes rigtigt at virke denne aften. Efter 37 minutter førte mestrene med 24-18, hvorefter Team Esbjerg scorede et par gange og tændte et lille julelys af håb. Ved stillingen 24-20 lavede Kristina Liscevic en forhastet afslutning i den ene ende, og Kelly Dulfer løb op og scorede i den anden. Et godt billede på kampen. Hollandske Dulfer har for længst bevist, at hun kan andet end at dække op. Hun blev topscorer med ni mål fulgt af de to velspillende fløje, Thea Mørk og Debbie Bont, samt Jenny Alm, der altid er en trussel fra bagrummet.

Kristine Breistøl og Line Jørgensen fortjener ros for at blive ved at forsøge sig trods afbrændere, men brugte 12 og otte forsøg til at score henholdsvis fem og tre mål. Vilde Ingstad var som ofte før mere effektiv med fem mål på syv forsøg – uden at nå de imponerende højder fra tidligere i sæsonen.

– Det var et København Håndbold, der kom til Esbjerg en onsdag aften og ville det, mere end vi ville. Vi når knapt at sætte en tackling ind i hele kampen og render rundt som hovedløse høns. Det var først og fremmest noget mentalt, noget vi skal have bygget op. Vi kunne da i det mindste have slået fra os, men de fik lov til at kontrollere, og vi måtte hele tiden reagere, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Han var sammen med Mette Melgaard på overarbejde med at finde løsninger, mens trænerkollegaen, Claus Mogensen, havde en nem aften. Spillerne klarede det selv.

Der forestår en mental genrejsning af dimensioner for at indgyde spillerne tro på point i den franske hovedstad, inden de lørdag eftermiddag letter fra Billund for at spille returkamp i EHF Cup mod Paris 92. Team Esbjerg vandt den første kamp knebent med 29-28.

– Vi må sætte os ned og snakke denne kamp godt igennem, og så skal vi skrue ned på taktikken og lade være med at kigge så meget på modstanderne. Vi har rigeligt at gøre med os selv lige nu, sagde Jesper Jensen.

HTH Ligaen holder pause til efter nytår. Forinden spiller Team Esbjerg Final4 på hjemmebane 29.-30. december, en god lejlighed til at rejse sig inden de afgørende kampe om placeringer i ligaens grundspil.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – København Håndbold 28-37 (16-18)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 7, Vilde Ingstad 5, Kristine Breistøl 5, Line Jørgensen 3, Sanna Solberg 3, Annette Jensen 2, Marit Røsberg Jacobsen 2 og Kristina Liscevic 1.
Topscorer København: Kelly Dulfer 9

Udvisninger:
Team Esbjerg: 3
København: 3

1.818 tilskuere i Blue Water Dokken