Skuffede vindere efter smal sejr - alt åbent i Paris

10/11 - 2018

Team Esbjerg vandt, men spillerne var uforløste efter comebacket i europæisk håndbold og en 29-28-sejr over Paris 92 i EHF Cup. Med mindre end et kvarter igen førte holdet 26-20, og modstanderne sled på de numerisk få ressourcer, de stillede op til kampen med.

Alle muligheder står således åbne, når de danske pokalvindere næste søndag sætter sig i flyet til Paris.

– Jeg står med en lidt mærkelig følelse. Vi fører med seks mål, og jeg kan ikke rigtig forstå, hvordan de næsten indhentede os. Men det må ikke ske, sagde målvogter Sandra Toft, der bidrog med en stærk præstation og tog to straffekast i anden halvleg.

Paris 92 havde ikke flere spillere med, end der kunne have været i en minibus, men de ni spillere ud af en trup på 10, som kom i aktion, stod smukt sammen. Team Esbjerg var på forhånd advaret mod aksen Sonja Frey-Crina Pintea, men den rumænske stregspiller scorede alligevel fem mål fra stregen før pausen og blev ofte betjent af østrigeren Frey. Også venstrehåndsskytten Oceane Sercien-Ugolin udmærkede sig, og i forsvaret flyttede de franske spillere sig godt for hinanden, om end de stillede op overraskende tilbagetrukket.

Ydermere havde Team Esbjerg-spillerne det svært over for den tjekkiske landsholdskeeper, Lucie Satrapová, der især før pausen stod stærkt. Alene i første halvleg brændte hjemmeholdet et pænt antal 100-procentschancer fordelt på flere syndere.

Ikke underligt, at trommehvirvlerne af en styrke, som varslede de en dramatisk dag ved guillotinen, døde lidt hen, efterhånden som halvlegen skred frem. De gæve gallere blev på ingen måde henrettet, og Team Esbjerg måtte nøjes med 13-12-føring ved pausen.

To hurtige norske mål af Kristine Breistøl og Sanna Solberg inden for et minut til 15-12 var en perfekt ouverture til anden halvleg, og da de emsige græske dommere senere udviste to franske spillere inden for 41 sekunder, blev der bygget på føringen, blandt andet med to mål i træk af Kristina Liscevic. Clara Monti Danielsson blev udvist, men Sandra Toft reddede det følgende straffekast, og så kogte hallen i forventning om, at Paris ville blive kørt over i slutfasen.

Men sådan gik det langt fra. Estavana Polman, der har genvundet hurtigheden fra gamle dage og i glimt viste international klasse, skød et straffekast over mål, og i det hele taget leverede Team Esbjerg en usammenhængende og dyr slutfase, hvor Paris scorede tre mål i træk og til sidst kunne juble over det smalle nederlag.

Sanna Solberg var eftermiddagens store spiller for hjemmeholdet og fejrede kontraktforlængelsen med at score otte mål uden spildprocent, men ellers var det småt med toppræstationer hos Team Esbjerg, der kan lægge til i Paris.

– Jeg glæder mig til returkampen, og jeg tror også på, at vi slår dem. Vi skal være smartere og ikke gå på de samme ting hele tiden, som vi gjorde i dag, sagde Sandra Toft.

Cheftræner Jesper Jensen var på linje med sin målvogter, både i vurderingen af kampens udvikling og mulighederne i Paris.

– Jeg er glad for sejren, men når man på et tidspunkt fører med seks mål, kunne det selvfølgelig være blevet til nogle mål flere. Vi manglede konsekvens, da vi førte 26-20, og jeg tror ikke helt, vi har vænnet os til at spille europæisk håndbold igen. Til gengæld tror jeg, vi får nemmere ved at spille kampen i Paris. Vi skal bare have point, og det er nemmere at forholde sig til, end hvis vi havde ført med fem mål, sagde Jesper Jensen.

De to græske dommere, hvis efternavne begge endte på -ios, viste sig at være endnu større ubekendte end det franske hold.

– Det var en forfærdelig dommerpræstation, og man vidste ikke, hvor man havde dem. Men det var til begge sider, og vi kan ikke føle os snydt. Det viser bare, at når man spiller den slags kampe, skal man bære effektiv i det, man selv laver, og det lykkedes ikke for os, sagde Jesper Jensen.

Returkampen spilles i Palaise de Sport Robert Charpentier i Paris 18. november kl. 17.00, hvis du skulle få lyst til at kigge forbi.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Paris 92 29-28 (13-12)

Målscorere Team Esbjerg: Sanna Solberg 8, Estavana Polman 6, Kristine Breistøl 4, Clara Monti Danielsson 4, Vilde Ingstad 3, Kristina Liscevic 3 og Line Jørgensen 1.
Topscorer Paris: Crina Pintea 8

Udvisninger:
Team Esbjerg: 5
Paris: 6

1.412 tilskuere i Blue Water Dokken