Det vender snart - nej, det gjorde ej mod seje Aarhus United

24/10 - 2018

Team Esbjerg er kommet halvskidt fra start i flere kampe, men har i den sidste ende hver gang levet op til favoritværdigheden. Mod Aarhus United slæbte holdet sig op på 11-11 ved pausen efter at have været bagud hele første halvleg, og majoriteten af de 1.800 tilskuere har uden tvivl haft fornemmelsen af, at den ordnede deres yndlinge i de sidste 30 minutter.

Det skete bare ikke. Det fint spillende kollektiv fra Aarhus holdt ved og førte flere gange med fem mål i anden halvleg, inden holdet kunne fejre triumfen og kaste sig ind i en jublende klynge efter den højst overraskende sejr på 28-25 i Esbjerg.

– Det er den største sejr i klubbens historie, men den er heller ikke så lang, konstaterede en af de tre sejt kæmpende trommeslagere fra en by, hvor der virkelig var grund til smil efter kampen. De blev suppleret af en fjerde fan på horn.

På tre minutter var Team Esbjerg bagud med 0-3, uden at nogen virkelig anede uråd. Men Aarhus-føringerne holdt, og holdet spillede modsat hjemmeholdet virkelig – ja, United – som et hold, der udnyttede de spillemæssige muligheder, det havde. I målet fyldte Ditte Vind meget hele kampen og stod med en redningsprocent på 42.

Team Esbjerg-offensiven gjorde det heller ikke svært for hende. Dårlige eller forhastede afslutninger var kampbilledet, og mod sædvane efterlod både forsvar og Sandra Toft i målet et slattent indtryk. Der manglede tænding og tempo overalt på banen, og da cheftræner Jesper Jensen efter 20 minutter tog sin anden timeout, priste man sig lykkelig for, at der ikke var tv med lyd på. Armbevægelserne og den løftede pegefinger var dog synlige for enhver i hallen.

Favoritterne fik uden at spille særligt sammenhængende kæmpet sig op, og Line Jørgensen udlignede med sit første mål til 11-11. Det åbnede for en vending efter pausen.

Estavana Polman bragte da også for første gang Team Esbjerg foran til 12-11, men derfra fortsatte mønstret fra det meste af første halvleg. De to teknisk stærke og velskydende fløje, Charlotte Mikkelsen og June Bøttger, samt lillesøster i en kendt håndboldfamilie Majbritt Toft Hansen på stregen dominerede og scorede næsten på alt. Aarhus førte 18-14 og 19-15 og formåede endog at komme på 21-16 midt i halvlegen. På det tidspunkt begyndte nervøsiteten berettiget at brede sig i Blue Water Dokken.

Team Esbjerg klarede flere gange at spille sig op på to måls afstand, hvilket på en normal dag ville betyde, at stjerneholdet ville ordne det hele til sidst. Det skete bare ikke. Estavana Polman brændte en 100 procents chance i slutfasen, og Clara Monti Danielsson overtrådte med to mål op og godt et minut igen. Det var dødsstødet.

– Det er bare så dumt, hvad vi render og laver i dag. Jeg tror ikke, vi kan finde noget, hvor vi præsterede godt. Jeg er bare så sur og skuffet, også over min egen præstation. Så flot en opbakning fra publikum, og så kan vi ikke levere bedre. Det skal ikke ske igen, sagde Line Jørgensen, der brugte otte forsøg til sine to mål.

Cheftræner Jesper Jensen havde også svært ved at finde lyspunkter.

– Det var en kamp, hvor vi var langt under niveau hele vejen rundt, keeperne, forsvaret og angrebet. Aarhus gjorde alt, hvad de kunne, og vandt – desværre – en fortjent sejr. På den mentale del fik vi en dårlig start og kommer bagud med tre mål, men det skal vi kunne overvinde. Energimæssigt var vi kun på 60 procent af, hvad vi gik på banen med i Nykøbing for en uge siden, sagde Jesper Jensen.

Du kan give Team Esbjerg en chance for revanche, når holdet fredag kl. 18.30 møder Ajax København i Blue Water Dokken. Billetter kan købes på www.teamesbjerg.dk.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Aarhus United 25-28 (11-11)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 4, Vilde Ingstad 4, Marit Røsberg Jacobsen 4, Kristina Liscevic 3, Annette Jensen 3, Sanna Solberg 2, Line Jørgensen 2, Kristine Breistøl 2 og Clara Monti Danielsson 1.
Topscorer Aarhus: Charlotte Mikkelsen 7

Udvisninger:
Team Esbjerg: 1
Aarhus: 2

1.798 tilskuere i Blue Water Dokken