Slidsom sejr i Silkeborg genskaber kontakten til toppen

08/10 - 2018

Et Silkeborg-Voel-hold uden forsvarschefen Rikke Iversen var ikke levnet mange muligheder mod Team Esbjerg i en forstærket udgave med Estavana Polman og Line Jørgensen tilbage fra skade og sygdom. Men hjemmeholdet sled bravt, og først i de sidste 10 minutter formåede Team Esbjerg at trække tilstrækkeligt fra til en 28-26-sejr. Dermed holdt holdet snor i de to tophold med maksimumpoint, Odense Håndbold og Nykøbing F. Håndbold.

Silkeborg-Voel førte hjulpet af tre kontrascoringer med 4-1, da Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen måtte tage sin første timeout og minde spillerne om, at med den slappe indstilling kunne det blive farligt. Det havde ikke nogen umiddelbar effekt, for hjemmeholdet førte 6-1, inden Estavana Polman fik sin første gode periode i kampen og med tre mål reducerede til 6-4. Marit Røsberg Jacobsen fulgte op med et kontramål, og så måtte den anden cheftræner, Jakob Andreasen, smide det grønne kort.

Team Esbjergs første halvleg var præget af et højt antal afbrændere, tekniske fejl og satsede indspil til Vilde Ingstad, der til gengæld som altid kvitterede med scoringer, når hun blev betjent ordentligt. Det var oftest af Polman. I Silkeborg-Voel-målet stod Stine Bonde stærkt, men blev senere i kampen klart overgået af Sandra Toft i Esbjerg-målet.

Den ene af Silkeborg-Voels to teenagefløje, Lea Hansen, var en af første halvlegs bedste spillere med sit fine afsæt og fem mål fra højre fløj. Mod halvlegens slutning overstrålede 20-årige Helene Kindberg sine mere erfarne kolleger i midtjydernes bagkæde og satte adskillige gange Team Esbjerg-forsvaret med sit fodskifte.

Efter pausen blev der rokeret om i Team Esbjerg-forsvaret for at dæmme op for Kindbergs gennembrud. Den tidligere FC Midtjylland-spiller scorede dog til 15-12 til hjemmeholdet, og Jesper Jensen hidsede sig op til et gult kort, før det gik hans vej. Line Jørgensen scorede sit eneste mål i kampen, og Vilde Ingstad udlignede på endnu et indspil fra Estavana Polman. Elma Halilcevic kom ind og bragte sit hold foran for første gang med sit mål til 16-15.

Silkeborg-Voel stred fortsat tappert, men måtte langsomt se kræfterne sive, og en kamp på vippen mod en udkørt modstander er lige noget for Estavana Polman. Fra 20-20 scorede hun tre mål i træk til 23-20, og hun nåede op på fem Team Esbjerg-mål i træk, det sidste til en 25-22-føring med mindre end fem minutter igen, inden hun blev dækket tæt i slutfasen. “Essie” havde tilsyneladende endnu en gang afgjort en håndboldkamp.

Det undertippede hjemmehold nægtede imidlertid at give sig og havde færten af et point, da Sofie Bæk Andersen scorede til 26-27 med 45 sekunder igen. Kristina Liscevic, der indtil da ikke havde brilleret, afgjorde kampen med et gennembrud og en gevindscoring til slutresultatet. Så typisk.

– Vi vidste, at Silkeborg-Voel er et godt hold, og de har op til kampen underspillet sig selv med mange skader. Men vi skal være mere klar. De får scoret for mange mål, og så er vi heller ikke skarpe i angrebsspillet, sagde Line Jørgensen, der ligesom flere andre profiler kunne glæde sig mere over de to point end egen præstation.

Team Esbjerg har mulighed for at tage spillemæssig revanche fredag kl. 18.30, når TTH Holstebro gæster Blue Water Dokken. Du kan købe billetter på www.teamesbjerg.dk.

Kampen i tal:

Silkeborg-Voel KFUM – Team Esbjerg 26-28 (13-12)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 11, Vilde Ingstad 7, Marit Røsberg Jacobsen 3, Kristine Breistøl 2, Elma Halilcevic 2, Sanna Solberg 1, Line Jørgensen 1 og Kristina Liscevic 1.
Topscorere Silkeborg-Voel: Lea Hansen 7 og Sofie Bæk Andersen 7

Udvisninger:
Team Esbjerg: 2
Silkeborg-Voel: 1

975 tilskuere i Jysk Arena