Landsholdsspillere tilbage med opladede batterier

07/10 - 2018

Efter en fredelig start på oktober venter seks ligakampe for Team Esbjerg, der slutter måneden med en kamp mod DM-favoritterne fra Odense Håndbold på udebane. Lige nu ser holdet frem mod mødet med Silkeborg-Voel KFUM mandag aften, og de seks landsholdsspillere, der var i aktion i pausen, er tilbage i dagligdagen.

– Det er meget kendetegnende for landsholdsspillerne, at de kommer opladede hjem og bidrager, og det er også en ros til landsholdene, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Han valgte at give dem fri ugens tre første dage, så de kunne hvile og omstille sig til de næste opgaver på klubholdet – og udlændingene kunne nå et smut hjem til deres hjemlande.

– Sæsonen er lang, og især december er lang med EM og Final4. Vi håber, at vi spiller europæisk håndbold efter nytår, og så bliver også det program tæt pakket. Derfor giver vi spillerne de pauser, vi kan nu, og yderligere en følger senere på måneden, siger Jesper Jensen.

Den tidligere Byåsen-fløj, Marit Røsberg Jacobsen, nåede en lang tur hjem til Narvik i Nordnorge efter Golden League. Hun scorede fire mål i Norges indledende 34-27-sejr over Polen, men fik et slag på højre albue i første halvleg mod Frankrig og sad over resten af turneringen.

– Vi valgte at være på den sikre side, så jeg spillede ikke mere. Nu går det fint, også med ryggen, som jeg har haft nogle problemer med. I det hele taget er det dejligt at være tilbage i klubben, hvor der er en god stemning i gruppen, og det er sjovt at træne. Jeg har skullet vænne mig til et nyt hold og en ny liga, men vi er mange nye, og vi har kunnet tage det sammen, siger Marit Røsberg Jacobsen.

Hun har scoret 20 mål på 27 forsøg i seks kampe trods to brændte straffekast, og dermed er hun næst efter landskvinden Vilde Ingstad Team Esbjergs mest effektive spiller.

Marit Røsberg Jacobsen har ikke noget kendskab til Silkeborg-Voel, der havde maksimumpoint efter tre runder mod formodede hold fra den nederste halvdel, men nu har en placering i midten, som modsvarer forventningerne. Hendes træner, Jesper Jensen, har respekt for især fireblokken med Sofie Bæk Andersen, Susann Müller og tilbagevendte Jane Schumacher i bagkæden samt Rikke Iversen på stregen.

– Silkeborg-Voel løber vildt meget og har en stor motor i Sofie Bæk Andersen, der driver sit hold på samme måde, som Kristina Kristiansen har gjort i Nykøbing og Mia Rej i København. Det bliver vigtigt at få stoppet holdets kontraløb ved at spille fornuftigt angrebsspil. Vi har rigtig mange kvaliteter og mange muligheder i angrebsspillet, hvor Line Jørgensen blomstrer mere og mere, siger Jesper Jensen.

I forhold til den seneste ligakamp er Line Jørgensen og Estavana Polman tilbage i fuld vigør.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Silkeborg-Voel KFUM mandag den 8. oktober kl. 19.30 i Jysk Arena:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.