Cheftræner og stjernespiller: Det bliver så fedt

01/10 - 2018

Nyheden om, at Esbjerg skal være vært for Santander Final4 lige før nytår, modtages med begejstring af både Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, og en af holdets store profiler, Line Jørgensen.

– Det er kæmpestort, dels at være i Final4 og dels at skulle spille i Esbjerg med den store opbakning fra publikum. I fjor var der opbakning fra hele byen, og jeg tør næsten ikke tænke på, hvordan den bliver, når det foregår på vores hjemmebane. Sportsligt vil det betyde meget for os at spille i Blue Water Dokken, fordi vi kender hallen og faciliteterne, men det bliver tæt, og de andre klubber vil formentlig også have mange tilhængere med, siger Line Jørgensen.

Hun vandt to pokalfinaler med FC Midtjylland, før kvinderne fik Final4, men kender formatet fra Champions League, hvor hun en gang har spillet finalestævne med FC Midtjylland og tre gange med CSM Bucuresti. Alle Final4-stævner foregik på Györs hjemmebane i Budapest, hvor rumænerne godt bakket op af mange landsmænd sikrede sig den ultimative klubtriumf i 2016.

– Final4 er et fedt koncept, men det kan være hårdt som spiller at spille to kampe så tæt på hinanden. Der er en helt speciel stemning ved at være med, fordi man ved, at det hele afgøres på samme weekend. Vi ville have haft mulighed for at vinde, uanset hvor Final4 var blevet spillet, og nu er chancerne øget, siger Line Jørgensen.

Cheftræner Jesper Jensen anlægger flere betragtninger på, at det er lykkedes at få værtskabet til Esbjerg, og han fremhæver Team Esbjerg og Esbjerg Kommunes helhjertede indsats.

– Som esbjergenser og træner i Team Esbjerg er jeg begejstret over at få sådan et arrangement til Esbjerg, så vi kan præsentere virkelig tophåndbold mellem jul og nytår, mens der ikke foregår ret meget anden sport. Jeg tror, det bliver en folkefest med det publikum, vi har, og jeg håber, vore tilhængere tidligt vil sikre sig en billet til Final4, siger Jesper Jensen.

Hvad angår de sportslige muligheder deler han Line Jørgensens vurdering, selv om fordelen ved at have hjemmebane ikke er så udtalt som for 10-15 år siden.

– Det vil hæve chancen for opnå et godt resultat. I kvartfinalerne var det ganske vist de fire udehold, der vandt, men vi har i denne sæson vundet vore hjemmekampe. Vi er enormt trygge ved at spille i Blue Water Dokken, hvor publikum giver os et rygstød i svære perioder i kampene. Vi havde en flot opbakning i Silkeborg i fjor, og med 2.000-3.000 egne tilhængere bliver det endnu mere. Det er noget særligt at vide på forhånd, at om 120 minutters håndbold kan vi stå med en pokal. Det bliver sjovt, spændende og intenst, siger Jesper Jensen.