Marginaler sender Team Esbjerg på overarbejde i julen

20/09 - 2018

Med profilerne Estavana Polman og Line Jørgensen ude med henholdsvis skade og sygdom og en tredje bagspiller, Rut Jónsdóttir, ukampdygtig i løbet af første halvleg var oddsene imod Team Esbjerg i den sidste kvartfinale i Santander Cup ude mod et revanchelystent Viborg-hold.

Der måtte da også graves dybt i den mentale og taktiske værktøjskasse, før holdet efter forlænget spilletid havde sikret sig en sejr på 25-24 og dermed adgang til Final4-stævnet mellem jul og nytår for andet år i træk. De forsvarende pokalmestre lever, men på de yderste marginaler i en kamp, der lige så nemt kunne være faldet ud til Viborgs fordel.

– Vi ved, at Viborg har mange kvalitetsspillere, og derfor gjaldt det for os om at hænge på. Det var med et stort fighterhjerte, vi holdt fast i muligheden for at vinde, og vi blev belønnet. Det er kampe som denne, der er sjovest at vinde, sagde Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen.

Team Esbjerg kom målmæssigt udmærket fra start og var i teten indtil stillingen 5-5, hvorefter Viborg overtog kommandoen. Hjemmeholdet scorede opflammet af et ikke imponerende stort, men taktfast opbakkende hjemmepublikum tre mål i træk til 8-5, og Team Esbjerg tillod sig en scoringspause på over 10 minutter. Mod halvlegens slutning antydede Kristine Breistøl dog, at det kunne blive hendes aften, med et par fine mål fra distancen og en lige så ferm frispilning af Vilde Ingstad til en 10-11-reducering lige inden pausen.

Breistøl fortsatte, hvor hun slap, med de tre første Team Esbjerg-mål i anden halvleg, men kampen var hele tiden på vippen med skiftende føringer til holdene. Vilde Ingstad understregede, at det ville blive de norske spilleres aften med en god periode midt i halvlegen, og Marit Røsberg Jacobsen viste til rigelighed, at hun kunne score på andet end de tre straffekast før pausen.

Viborgs Kristina Jørgensen havde ikke været fremtrædende i første halvleg, men scorede to mål i træk til 20-18, inden Team Esbjerg udlignede på to norske mål. Jørgensen scorede sit tredje mål i træk, Line Haugsted stjal bolden fra Team Esbjerg i det næste angreb, og Viborg-cheftræner Jakob Vestergaard tog en timeout med godt et halvt minut igen. Sandra Toft havde en vital redning, og på modangrebet tilkæmpede Vilde Ingstad sig et straffekast, som Kristina Liscevic havde den frækhed at lobbe over Rikke Poulsen. Så koldblodigt sikrede hun forlænget spilletid.

De første 1.46 minut af ekstratiden afsonede Kristine Jørgensen en udvisning, og Team Esbjerg gav bolden op uden dog at være i stand til at drage fordel af det. Line Haugsted skød hjemmeholdet foran, men blev derefter udvist. Liscevic udlignede på straffekast, Pauline Bøgelund bragte på ny hjemmeholdet i vinderposition, inden Marit Røsberg Jacobsen scorede til 23-23. Første halvleg af den forlængede spilletid sluttede med en videoafgørelse efter en Kristina Jørgensen-tackling i hagehøjde af Liscevic, og den gik Viborgs vej.

Sandra Toft indledte de formentlig sidste fem minutter af opgøret med at redde et straffekast fra Ann Grete Nørgaard og formåede i modsætning til Rikke Poulsen at holde niveauet i også den forlængede spilletid. Team Esbjerg lavede flere tekniske fejl, men blev hjulpet på vej af yderligere en Viborg-udvisning, denne gang Stine Bodholt, og Breistøl kunne med sit syvende mål mod det kompakte Viborg-forsvar udligne. Kristina Liscevic brød på det næste Team Esbjerg-angreb igennem og scorede til slutresultatet. I de sidste sekunder brændte Line Haugsted et forsøg, hvor hun blev tacklet kontant af en Esbjerg-forsvarer. Marginalerne spillede med i hele kampen.

– Dejligt, at vi skal spille Final4 endnu en gang. Stor respekt for, at vi blev ved med at komme op, når vi var nede, og så havde vi Breistøl, sagde Sandra Toft.

Tre norske spillere tegnede sig for 18 af Team Esbjergs 25 scoringer, og en fjerde, Sanna Solberg, sled som besat sammen med blandt andre Clara Monti Danielsson i forsvaret. Det blev ikke nogen prangende præstation, med den indædte fight ledte tankerne tilbage til de afgørende kampe med en skadesplaget trup i seneste sæson. Det rummede sin egen skønhed.

– Vi vidste godt, at Rut Jónsdóttir ikke er klar til at spille på dette niveau endnu, men behøver to-tre uger til. Det var af nød, og da hun udgik, måtte vi hele tiden finde på noget nyt, som Viborg lukkede dog ned. Det var flot, at spillerne hver gang var i stand til at omstille sig. Og så var Kristine Breistøl afgørende på alle måder. Det var klart hendes bedste kamp for Team Esbjerg, og hun fik vist, hvor højt et internationalt niveau hun kan spille på, sagde Jesper Jensen.

Pausen inden næste kamp i HTH Ligaen mod Ringkøbing Håndbold lørdag kl. 15.00 i Blue Water Dokken bliver ultrakort, og fredagen byder kun på taktikmøde og udstrækning efter strabadserne i Viborg. Men det bliver med store smil på læberne.


Kampen i tal:

Viborg HK – Team Esbjerg 24-25 efter forlænget spilletid. Ordinær kamp 21-21 (11-10)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 7, Marit Røsberg Jacobsen 7, Vilde Ingstad 4, Annette Jensen 3, Kristina Liscevic 3 og Clara Monti Danielsson 1.
Topscorere Viborg: Ida-Marie Dahl 4, Kristina Jørgensen 4 og Line Haugsted 4.

Udvisninger:
Team Esbjerg: 3
Viborg: 4

1.071 tilskuere i Vibocold Arena Viborg