Ubesværet sejr i Skanderborg inden pokalbrag i Viborg

15/09 - 2018

Team Esbjerg slap uden sportslige og fysiske skrammer og vandt ubesværet 35-22 over Skanderborg Håndbold i HTH Ligaen inden næste uges store mål, at komme i Final4 ved at besejre Viborg HK i kvartfinalen i Santander Cup.

Line Jørgensen havde fra begyndelsen indstillet sit gode skud og scorede de to første mål, men ellers var kampens første kvarter ikke det mest velspillede fra favoritternes side. Der blev sløset med afslutningerne efter ellers fine tilløb, og Sandra Toft i målet var en vigtig årsag til, at Team Esbjerg alligevel kunne trække fra. En anden var Marit Røsberg Jacobsen, der viste klassen på højre fløj.

I anden halvleg ændrede trænerteamet forsvarssystem til en 6-0-formation, og det bekom spillerne vel. At flere spillere, blandt andre Estavana Polman, blev aflastet med henblik på næste uges store opgave mod Viborg påvirkede ikke spillerytmen synderligt. Dertil var klasseforskellen mellem de to mandskaber nok også for stor.

– Jeg synes faktisk, vi spillede en fin anden halvleg med øget fokus, og da mange af vore spillere ikke har prøvet at spille mod Skanderborg, fandt de trygheden ved at stå tæt sammen i et 6-0-forsvar. Vi havde mange gode angreb, og de blev i højere grad end i kampens begyndelse omsat i mål. Derudover fik vi fordelt spilletiden pænt, og jeg tror ikke, nogen tager trætte fra Skanderborg, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Med til at få en andel af spilletiden var debuterende Rut Jónsdóttir, der afløste Line Jørgensen i angrebet i de sidste minutter af første halvleg og var med i begge ender mod slutningen af kampen. Elma Halilcevic fik lov til at vise sine kontrakvaliteter med tre mål i kampens sidste kvarter. Ligesom sin langt mere erfarne fløjkollega, Sanna Solberg, havde hun ingen spildprocent på sine afslutninger.

Også Kristina Liscevic lyste op efter pausen med mål og assists, og Line Jørgensen bekræftede sin opadgående formkurve med syv mål på 10 forsøg. Endelig leverede målvogterne Sandra Toft og Rikke Granlund identisk stærke præstationer med syv redninger på 18 skud i hver sin halvleg. 39 procent redninger er absolut godkendt.

Team Esbjeeg forbereder sig nu på pokalbraget mod Viborg torsdag aften i Vibocold Arena, hvor hjemmeholdet giver comeback til Jakob Vestergaard som cheftræner efter afskedigelsen af Allan Heine oven på nederlag i sæsonens første fem ligakampe.

Kampen i tal:

Skanderborg Håndbold – Team Esbjerg 22-35 (11-16)

Målscorere Team Esbjerg: Line Jørgensen 7, Marit Røsberg Jacobsen 6, Kristina Liscevic 4, Annette Jensen 4, Kristine Breistøl 3, Vilde Ingstad 3, Sanna Solberg 3, Elma Halilcevic 3, Estavana Polman 1 og Emma Nielsen 1.
Topscorer Skanderborg: Stine Holm 5

Udvisninger:
Team Esbjerg: 0
Skanderborg: 1

263 tilskuere i Fælledhallen