Endnu en kamp mod oprykker skal give sejr

14/09 - 2018

Topstriden i HTH Ligaen spidser til med Herning-Ikast Håndbolds etmålssejr over København Håndbold onsdag aften, og Team Esbjerg kan ikke tillade sig at miste terræn i den anden kamp i træk mod en oprykker, denne gang Skanderborg Håndbold.

– I modsætning til kampen mod EH Aalborg er det denne gang på udebane, men det er en opgave, vi skal kunne løse, og det tror jeg også, vi gør. Vi snakker for tiden lidt hen mod pokalkampen mod Viborg i næste uge og andre temaer frem i tiden, men det er vigtigt, at vi bevarer fokus på kampen mod Skanderborg, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Skanderborg har tjent et enkelt point mod TTH i Holstebro, men har ellers tabt sine kampe, senest ude mod Aarhus United. Comebacket i ligaen efter en sæson i 1. division er med en flok unge danske spillere, hvoraf enkelte har ligaerfaring fra tidligere, blandt andre Sofie Blichert-Toft, der er kommet fra Team Esbjerg. Siden seneste ligasæson er profilerne Kristina Jørgensen og Laura Damgaard skiftet til henholdsvis Viborg HK og EH Aalborg.

Hos Team Esbjerg er der formentlig debut til Rut Jónsdóttir, der måtte sidde ude hele sin første sæson i klubben på grund af graviditet og barsel. Til gengæld er stregspilleren Clara Monti Danielsson ude med eftervirkningerne af, at hun slog hovedet under træning. På samme position er Vilde Ingstad allerede i storform og er suveræn topscorer med 25 mål i fire kampe med ligaens højeste scoringsprocent på 89.

– Vilde har fortsat sin udviklingskurve, der i forvejen var støt stigende, og vi ved, at den norske landsholdsledelse har samme vurdering. Hun er en af de bedste blandt mange stærke stregspillere i den danske liga, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg arbejder under træningen med at afpudse den spillestil, der skal bringe klubben langt i denne sæson, og elementer derfra vil også blive praktiseret mod Skanderborg. Men det får ikke lov til at sløre det altoverskyggende mål: At vinde.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Viborg HK lørdag den 15. september kl. 15.00 i Fælledhallen i Skanderborg:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen, Line Jørgensen og Rut Jónsdóttir.