Borgmesteren fik en god håndboldsnak med Team Esbjerg

30/08 - 2018

To dage før den første hjemmekamp mod Herning-Ikast Håndbold gav Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen, moralsk opbakning til spillerne, da han inviterede hele Team Esbjerg-truppen på besøg på rådhuset.

Først hen ved to-tiden om natten var spillerbussen tilbage i Esbjerg efter nederlaget i ligapremieren mod København Håndbold. Selv om borgmesteren er flittig tilskuer, var det på sin plads, at alle spillere til indledning kort præsenterede sig, for der er mange nye ansigter.

– Det er dejligt, at I har lyst til at kigge herop efter den lange hjemtur, desværre ikke med to point, men det må komme snart. I er mange nye på holdet, og jeg er ny som borgmester. Det er vildt vigtigt for Esbjerg at have idrætsklubber, der gør sig i de nationale ligaer. Det er svært at se, hvordan man kan få bedre branding af en by. Hertil kommer, at I er forbilleder for byens ungdom, sagde Jesper Frost Rasmussen.

Han betegner sig selv som fan af Team Esbjerg, og når han ikke er i Blue Water Dokken, ser han holdets kampe på tv – også dem på udebane. Jesper Frost Rasmussen ser frem til, at der snart bliver noget at fejre for de over 2.000 tilskuere, der i gennemsnit følger holdets hjemmekampe.

Han gav sig god tid til at hyggesnakke med spillerne, blandt andre Sandra Toft, der ikke er ukendt med at være på rådhuset for at hilse på borgmesteren i den klub, hun spiller i. I tiden i TTH Holstebro var H.C. Østerby leder af Holstebro Sports-College, hvor Sandra Toft var elev, inden han blev borgmester, og han inviterede jævnligt holdet.

– Jeg synes, det er cool, at også Esbjergs borgmester gør det. Vi spiller for byen, han står op for byen, og vi er på mange måder i samme båd, siger Sandra Toft.

Team Esbjerg er ved at færdiggøre en 2020-plan med nye sportslige og økonomiske mål, og i den vil Jesper Frost Rasmussen optræde på et foto sammen med spillertruppen. Han har ligeledes leveret forordet til publikationen, hvor han fremhæver, at byens håndboldkvinder er med til at give en stor del af Danmark et mere nuanceret kendskab til Esbjerg som by og kommune.