Heldigvis er der 25 kampe igen i grundspillet

29/08 - 2018

Team Esbjerg er landet i realiteternes verden efter løfterige forberedelser med en stærkt forandret trup toppet med flere nye profiler. For anden gang på tre dage besejrede København Håndbold en af de formodet stærkeste rivaler til at spille med om titlen, og denne gang endnu mere overbevisende med cifrene 30-23.

Syv minutter inde i anden halvleg truede det store sammenbrud, da den københavnske strateg, Mia Rej, bragte hjemmeholdet foran 20-11 på et af holdets mange kontraangreb. Det lykkedes dog i nogen grad Team Esbjerg at stabilisere indsatsen i den resterende del af kampen, da Clara Monti Danielsson sluttede sig til sin stregkollega, Vilde Ingstad, som en af de mindst ringe. Svenskeren scorede fire mål på fire forsøg efter pausen.

Kristina Liscevic scorede kampens åbningsmål, der skulle vise sig at blive hendes sidste scoring og Team Esbjergs eneste føring i kampen. Derefter stod der København på næsten alt, og Estavana Polman var i de første 30 minutter den enmandshær, hun så ofte har været i tidligere sæsoner. Hun var ikke fejlfri, men fik tilgivelse, fordi hun næsten var ene om at med held at true Johanna Bundsen i mestrenes mål.

De to nye backs, Line Jørgensen og Kristine Breistøl, havde ligesom i Super Cup’en svært ved at finde spillet, og bagkædens tredje nye spiller, Annette Jensen, blev delvis stækket, da hun allerede efter godt et kvarter blev udvist for anden gang. 19-årige Emma Nielsen afløste en skadet Marit Røsberg Jacobsen på højre fløj, og hverken hun eller Sanna Solberg på den anden fløj havde en eneste afslutning i kampen. Det stod i kontrast til København, der alene i første halvleg havde ni målscorere og førte komfortable 16-10 ved pausen.

– Lige efter pausen brændte vi to frie chancer, og København løber op og scorer to mål på kontraer, så i stedet for at komme på minus fire og tro på en vending kom vi bagud med otte mål, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Team Esbjerg var ikke siden i kampen i nærheden af at true hjemmeholdet. Dertil var der for mange fejl og slatne afslutninger. Mod slutningen afløste Emily Stang Sando hæderlige Johanna Bundsen i København-målet, og hun præsterede fire redninger på otte skud. Team Esbjerg-målvogter Sandra Toft stod hele kampen og reddede lige under 30 procent af skuddene. Få nåede i nærheden af topniveauet.

– Det gør lidt mere ondt at tabe, fordi forberedelserne har været så gode, og vi nu skal tilbage til realiteternes verden. København har et sammentømret, sammenspillet hold og er dansk mester, de vil ikke blive voldsomt meget bedre i løbet af sæsonen, mens vi kan forbedre os på mange områder, sagde Jesper Jensen.

Med færre udskiftninger i truppen – og Mia Rej – er København Håndbold bare bedre kørende i indledningen på en ny sæson end Team Esbjerg, der kan trøste sig med, at der er 25 kampe igen i grundspillet. Der er således tid til at få sammenspillet til at fungere og vinde slag på håndboldbanen, første gang lørdag kl. 15.00, når Herning-Ikast Håndbold gæster Blue Water Dokken. Du kan købe billetter på www.teamesbjerg.dk.

Kampen i tal:

København Håndbold – Team Esbjerg 30-23 (16-10)

Målscorere Team Esbjerg: Vilde Ingstad 6, Estavana Polman 6, Clara Monti Danielsson 4, Kristine Breistøl 2, Annette Jensen 2, Line Jørgensen 1, Kristina Liscevic 1 og Elma Halilcevic 1.
Topscorer København: Mia Rej 7

Udvisninger:
Team Esbjerg: 3
København: 1

803 tilskuere i opvisningshallen i Frederiksberg Hallerne