Polman matchvinder i slutsekunder - Liscevic strålede

19/08 - 2018

Team Esbjerg har fortsat ikke tabt i forberedelserne til den nye sæson, også selv om holdet for første gang blev presset til det yderste af sølvvinderne fra Odense Håndbold. Holdet vandt 26-25 i finalen i Ringkøbing-Skjern Elitecup og sikrede sig dermed førstepræmien på 10.000 kroner. Semifinalen blev vundet over værtsholdet, Ringkøbing Håndbold, med 25-14.

Når sandheden skal frem, var det første gang i kampen, Team Esbjerg var foran, da Estavana Polman ni sekunder før slutfløjtet brød igennem og scorede til 26-25. Odense maste fra begyndelsen på med sin fysik og førte 4-1 og 6-2, inden Team Esbjerg fattede sig og indstillede sig på en kamp med en helt anden modstand end tidligere.

Holdet fik kontakt med fynboerne, inden et syv mod seks-spil med efterfølgende fejl og dårlige afslutninger to gange gav Odense mulighed for at score i et tomt mål og en enkelt gang på kontra til pauseføringen 15-10. I målet var nyankomne Tess Wester fra det fremstormende hollandske landshold stærkere end Sandra Toft.

Odense havde hurtigt snakket første halvleg igennem og ventede tålmodigt på, at modstanderne skulle komme på banen til anden halvleg. Da Team Esbjerg kom, fik holdet hurtigt gang i spillet, og efter godt otte minutter af halvlegen var der kontakt ved stillingen 17-18. Stærkt spillende Kristina Liscevic brød igennem og scorede sit ottende mål. Sløseri og manglende kvalitet i skuddene mod Althea Reinhardt, der efter pausen afløste Tess Wester i det fynske mål, kostede i de næste minutter atter dyrt, og Odense kunne bringe sig i vinderposition med en føring på 21-17.

19-årige Emma Nielsen, der vikarierede for en lettere rygskadet Marit Røsberg Jacobsen, scorede sit andet mål til 18-21, og efter et fløjmål af Odense scorede Kristina Liscevic sit sidste mål på et fint kontraløb, Vilde Ingstad udnyttede et fint indspil fra Polman, og Annette Jensen brød igennem og holdt snor i modstanderne. I det hele taget kom Annette Jensen på playmakerpositionen og Estavana Polman til at præge slutfasen. Førstnævnte ved at holde ro på spillet og distribuere boldene og Polman med sine tre scoringer i de sidste fem minutter. Den sidste blev afgørende og faldt efter en Team Esbjerg-timeout med 18 sekunder tilbage. Også Sandra Toft i målet spillede sig betydeligt op efter en bleg første halvleg.

– Det var dejligt at se lidt af den gamle “Essie” det sidste kvarter af kampen. Vi havde 10 minutter sidst i første halvleg, hvor vi lavede nogle fejl og mistede tilliden til konceptet. Det fik vi snakket om i pausen. Det er meget positivt, at vi får løst mange udfordringer og finder løsninger i løbet af kampen med god indbyrdes kommunikation. “Kiki” drev spillet i første halvleg, og Annette og “Essie” tog over, da kampen skulle afgøres. Der er så meget kvalitet i dette hold, at det gælder om at finde de rette spillere til enhver situation, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Odense Håndbold var uden profilerne Mie Højlund og Kathrine Heindahl, men bør med færre udskiftninger i bagkæden været et bedre sammenspillet mandskab end Team Esbjerg. Det var synligt før pausen, men blev ikke afgørende i en kamp, hvor Team Esbjergs scoringer fordelte sig jævnt på mange spillere – med Kristina “Kiki” Liscevic som en funklende undtagelse.

– Jeg synes, vi er nået overraskende langt både spillemæssigt og fysisk. Der vil fortsat komme perioder som i 10 minutter af første halvleg i dag, hvor vi skal ned at vende. Men vi er i stand til at lægge et tryk på modstanderne i 60 minutter, som snævert afgjorde kampen mod Odense. Nu går vi ind i en fase med syv kampe på tre uger, hvor perioderne mellem kampene bliver enormt vigtige, sagde Jesper Jensen.

Han hentydede til, at de betydende kampe begynder i den kommende uge, først en kamp i 1/8-finalen i Santander Cup mod Hadsten Håndbold onsdag aften og dernæst Super Cup i Skanderborg mellem pokalvinderne Team Esbjerg og mestrene fra København Håndbold søndag den 26. august. De to hold mødes tre dage senere i premieren i HTH Ligaen. De tre nævnte kampe er alle på udebane. Første kamp i Blue Water Dokken er mod Herning-Ikast Håndbold lørdag den 1. september kl. 15.00.

Kampen i tal:
Team Esbjerg – Odense Håndbold 26-25 (10-15)

Målscorere Team Esbjerg: Kristina Liscevic 9, Annette Jensen 3, Estavana Polman 3, Kristine Breistøl 2, Vilde Ingstad 2, Sanna Solberg 2, Line Jørgensen 2, Emma Nielsen 2 og Clara Monti Danielsson 1.
Topscorer Odense: Stine Jørgensen 7