Testsejr gav tro på en sæson med mange højdepunkter

02/08 - 2018

Seks af Team Esbjergs nye spillere kom i aktion i sæsonens første testkamp, da Ringkøbing Håndbold gæstede Blue Water Dokken. De udmærkede sig på hver sin vis og bidrog til en sikker sejr på 33-22 og dermed en både indholds- og resultatmæssig vellykket åbning.

Fløjen Marit Røsberg Jacobsen viste sine kontrakvaliteter uden at score på alt, Kristine Breistøl viste afslutninger fra højere luftlag og godt blik for medspillere, Annette Jensen viste især i anden halvleg sin gennembrudskraft, Line Jørgensen præsterede i begge ender af banen, Clara Monti Danielsson fightede, og unge Emma Nielsen fik et indtryk af, hvad der venter hende på topniveauet. Målvogter Rikke Marie Granlund sad over efter at have vrikket om på en fod under træningen, og Estavana Polman blev skånet efter sin nylige blindtarmsoperation.

Selv uden dem og de langtidsskadede Maria Mose Vestergaard og Lene Østergaard viste kampen, at Team Esbjerg vil få et stort klaviatur at spille på, når alle tangenter bliver finjusteret, og klangen renset for mislyde. Især i firblokken i forsvaret er der mange kombinationsmuligheder.

– Som vi havde talt om inden kampen, har vi fået tilført spillere med anderledes og ekstra kompetencer. Kampen viste, at vi har mange dygtige håndboldspillere. Vi har ikke trænet kontraspillet kollektivt, og alligevel flyver de bare derudad. Der manglede timing, særligt i defensiven, men det er helt naturligt så tidligt i forberedelserne, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Ringkøbing har en trup med flere kvikke og fintestærke spillere, blandt andre playmakeren Marigona Haidari, og så har holdet i Ida Lagerbon, der er kommet til fra Fredericia HK, og Stine Baun Eriksen gode skytter. Eriksen scorede fem mål i første halvleg, men måtte udgå med en skade mod kampens slutning.

Hos Team Esbjerg nød Vilde Ingstad godt af, at holdet nu har flere spillere med blik for stregen. 11 sikre afslutninger praktisk taget uden spildprocent fra hendes hånd er langt over normalen. Kristina Liscevic skal ikke længere spilles ind på holdet, men viste fra begyndelsen radarblikket, hvor ingen kan vide sig sikker. Det gælder om at have hænderne i gribehøjde. Sanna Solberg brillerede som ofte før, og Sandra Toft viste gode parader i målet.

Der var således meget at glæde sig over sammen med ca. 150 tilskuere, heriblandt fodboldspillerne Rafael van der Vaart og Brent McGrath. Også dommerparret var fra øverste internationale hylde, Martin Gjeding og Mads Hansen.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Ringkøbing Håndbold 33-22 (17-11)

Målscorere Team Esbjerg: Vilde Ingstad 11, Sanna Solberg 7, Annette Jensen 5, Marit Røsberg Jacobsen 4, Kristine Breistøl 2, Kristina Liscevic 2 og Line Jørgensen 2.

Topscorer Ringkøbing: Ida Lagerbon 8

Udvisninger:
Team Esbjerg: 0
Ringkøbing: 2

Ca. 150 tilskuere i Blue Water Dokken