Træningsstart for nedsat kraft – bortset fra socialt

20/07 - 2018

Kunsten at improvisere og finde nye løsninger blev forfinet, da Team Esbjergs trænerteam i slutningen af seneste sæson i hast måtte omskole spillere til nye positioner i skadede holdkammeraters fravær.

Den evne blev der også brug for ved træningsstarten forud for den nye sæson fredag, for spillernes skavanker forsvinder ikke fuldstændig hen over en sommer. De færreste var i stand til at træne i fuldt omfang, og derfor gav det ikke mening at gennemføre de planlagte test af fysikken. Også 3.000 meterløbet blev taget af programmet og erstattet af en løbetur i skoven i mindre grupper med varierende intensitet og længde.

– Vi holdt rådslagning med fysioterapeuterne og var enige om, der skulle være mindre fysisk belastning end planlagt, fordi rigtig mange af spillerne har godt af at komme roligt i gang. Derfor sprang vi de fysiske test over. I stedet fik spillerne foretaget en gennemgang af kroppen fulgt op med cirkeltræning og kast i Blue Water Dokken. Lørdag er håndboldbevægelser en del af programmet, siger cheftræner Jesper Jensen.

Nye spillere om velkomsten
Teambuildingen og holdfesten lørdag bliver der ikke skåret i, for det er vigtigt at få en trup med syv nye spillere fra flere lande til at fungere godt sammen. At dømme efter udsagnene fra to af de nye spillere har truppen socialt fået en god start.

Annette Jensen er kommet efter tre sæsonen i TTH Holstebro:
– Jeg vidste ret tidligt, at jeg skulle til Team Esbjerg i den nye sæson, og derfor havde jeg god tid til at forberede skiftet. Jeg begyndte dog først på det praktiske efter sæsonen. Min kæreste og jeg skulle være ude af lejligheden i Holstebro 15. juni, og omtrent samtidig fik vi lejligheden i Esbjerg. Jeg har haft en mentaltræner tilknyttet, siden jeg skiftede til Norge i 2012, og ham har jeg snakket med om, hvor vigtigt det er at få en god start og komme godt ind på holdet i en ny klub. Jeg bruger ham også i løbet af sæsonen, og han er til stor nytte. Folk har bare været så imødekommende, Jesper har været god til at skrive og holde os informeret, og Per (Kristiansen, red) kan man spørge om alt, siger Annette Jensen.

Meget vil være som i Larvik
Kristine Breistøl er en af tre nye norske spillere i truppen. Oslo-pigen kommer fra seks sæsoner i Larvik HK:
– Når man kommer til en ny klub, gælder det om at få det bedste ud af det og gøre det som i Norge. Derfor vil det blive meget af det samme som i Larvik. Men det er et nyt folk og et nyt sted, og jeg har snakket en del med Sandra Toft om det. Jeg var i Esbjerg med et flyttelæs tidligere i juli og kom til byen onsdag aften inden træningsstarten. Jeg har fået lejlighed i Grådybet, hvor der bor seks spillere, heraf tre norske. Jeg er kommet til et vældig spændende hold og ”bra” folk. Jeg har belastningsskader i begge knæ, men formen er fin, for jeg har trænet omtrent hver dag i løbet af sommeren, siger Kristine Breistøl.

Efter hendes fem norske mesterskaber med Larvik mistede klubben 11 spillere, hvoraf mange tilhørte verdenstoppen, og var på randen af konkurs. På den baggrund var sølvmedaljerne resultatet af en fin sæson.

Line Jørgensen, Vilde Ingstad, Sanna Solberg og Marit Røsberg Jacobsen deltog ikke i træningsstarten, men støder snart til truppen.