Stjerneskuddet Elma Halilcevic skal til U18-VM

06/06 - 2018

U18-landstræner Flemming Dam Larsen har sat navn på de 16 spillere, der indkaldes til tre landskampe mod Rumænien sidst på måneden, og som senere i denne sommer skal spille med ved U18-VM i august. Blandt dem er den unge Esbjerg-komet, Elma Halilcevic, der fortsat stiller op for DUH Esbjerg, men mod sæsonens slutning spillede flere kampe for Team Esbjerg i HTH GO Ligaen.

Der venter U18-damerne en spændende sommer med en samling i Rumænien, hvor Danmark møder værterne, Norge og Montenegro. I juli deltager U18-damerne i Scandinavian Open Championship i Sverige, hvor formen testes af inden sommerens helt store højdepunkt: U18-VM i Polen i dagene 7.-19. august.

– Vi har skullet vælge mellem mange potentielle spillere til truppen, hvorfor der mere er tale om tilvalg fremfor fravalg af nogle. Det var bestemt ikke nogen nem udtagelse. Rigtig mange spillere har udmærket sig på fornemmeste vis. Vi har valgt ud fra en blanding af individuelle kompetencer og gode præstationer. Samtidig ønsker vi, at få skabt en god variation af spillere i truppen, siger U18-landstræner Flemming Dam Larsen.

17-årige Elma Halilcevic, der har bosniske forældre, opfylder samtlige landstrænerens kriterier. Hun er hurtig, fintestærk og uimponeret, og så har hun henrykket alle med sine mål og finesser, da hun i adskillige skadede spilleres fravær fik chancen hos de voksne. Elma nåede også at vise sin alsidighed ved at spille både venstre fløj og i bagkæden.