Sandra og Jesper løb med titler ved håndbold-award

05/06 - 2018

Team Esbjergs comeback i toppen af dansk kvindehåndbold med en pokaltitel og semifinaleplads i HTH GO Ligaen blev meget synlig ved Dansk Håndbold Award i Viborg mandag aften. For øjnene af en festklædt forsamling blev Sandra Toft kåret som Årets Kvindelige Landsholdsspiller, og Jesper Jensen blev kåret som Årets Træner på damesiden.

– Jeg synes, at det er en stor pris at få, fordi det er mine egne kolleger, der har valgt mig. Så jeg er meget, meget glad for kåringen. Det er ikke noget, jeg har skænket særligt mange tanker over året, men når jeg ser tilbage, synes jeg da, at jeg har haft en god sæson på landholdsholdet, sagde Sandra Toft om hæderen.

Normalt foregår overrækkelsen i forbindelse med sæsonens sidste landskamp på hjemmebane, men nu har håndbolden fået sin egen Oscar-uddeling, og det blev kåringen ikke mindre festlig af. Den nykårede tyske mester med Flensburg-Handewitt, Rasmus Lauge, fik æren hos mændene.

Afstemningen arrangeres af Dansk Håndbold Forbund og Håndbold Spiller Foreningen i samarbejde med landsholdenes samarbejdspartnere: Sparekassen Kronjylland, Waoo og Bygma.
Det er spillerne i 888ligaen/HTH GO Ligaen, 1. division og de danske udlandsprofessionelle, der har stemt. Ingen af de to kårede har tidligere modtaget prisen. Den kommende Team Esbjerg-spiller, Line Jørgensen, blev kåret i sæsonen 2014-2015.

Jesper Jensen og Ian Marko Fog fra Nordsjælland blev kåret til Årets Træner på dame- og herresiden. Prisen blev også her for første gang overrakt ved Dansk Håndbold Award.
De to trænere blev hædret for det store arbejde, de hver især har gjort i løbet af den forgangne sæson i henholdsvis dame- og herreligaen. Tidligere fik daværende Team Esbjerg-cheftræner Lars Frederiksen titlen i 2015.