Sæsonfinale med fight og tilfældighedernes spil

25/05 - 2018

Sæsonens definitivt sidste kamp for de to involverede mandskaber venter lørdag aften i Blue Water Dokken, når Team Esbjerg og Viborg HK afgør, hvem der skal have bronzemedaljer i HTH GO Ligaen. Kampen i Esbjerg var ensidig til hjemmeholdets fordel, returopgøret i Viborg var tættere, men også her endte det med en hjemmesejr. Nu er der finale.

– Jeg er ikke skræmt af det niveau, Viborg har vist. Jeg føler, vi har en chance, selv om vi med de spillere, der er til rådighed, ikke kan være favoritter. Meget kan blive afgjort af tilfældigheder, og jeg håber, at den fight, spillerne har vist på hjemmebane i snart mange kampe, kan gøre udslaget, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Han har i slutspillet, semifinaler og bronzekampe set den smukke fællesskabsfølelse, han også har oplevet i andre klubber, når man bliver ramt af modgang, gro frem.

– Jeg troede egentlig, at den tredje semifinale mod Odense vil blive sæsonens kamp for os, men hjemmekampen mod Viborg rummede noget af det samme. Vi oplevede ekstra meget opbakning fra publikum, der virkelig gerne ville støtte, fordi tilskuerne kunne se, hvor meget der blev kæmpet inde på banen, siger Jesper Jensen.

På banen ønsker han at se et skarpere forsvar end i Viborg, hvor modstanderne scorede 28 mål. Det har ikke været normen i den seneste tid. Forsvaret er udgangspunktet for store dele af spillet og er en vigtig nøgle til at få hængt medaljer om halsen. Og medaljer af bronze vil være mere end et plaster på det åbne sår oven på semifinalerne.

– Det vil betyde meget internt på holdet. Vi kæmpede for at spille med om guld, og det lykkedes ikke efter tætte kampe mod Odense. Vi ved, at bronze vil være flot, efter hvad vores hold har været igennem, og at tage på sommerferie med at have lykkedes med noget er vigtigt, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup er uændret til bronzefinalen.

Team Esbjergs trup til tredje bronzekamp i HTH GO Ligaen mod Viborg HK lørdag den 26. maj kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen
Streg: Vilde Ingstad og Mette Gravholt
Bagspillere: Lara González, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Kathrine Lange og Laura Kirchhoff Madsen.