Bronzefest - på forventet efterbevilling

24/05 - 2018

Pokaltitlen er i hus, og lørdag kan bronzemedaljer gøre de seneste tre års medaljesamling komplet. I fem timer var skader, graviditeter, træthed og andre omstændigheder pakket væk, da Team Esbjerg holdt afslutningsfest med 320 deltagere hos Blue Water Shipping på Trafikhavnskaj.

Il Presidente, Bjarne Pedersen, holdt sin traditionelle Oscar-tale, der var endnu længere end tidligere, og roste alle, han kunne få øje på, fra serviceteam til spillere.

– Indtil videre har det været et jubelår i lyset af seneste sæson. Pokaltitlen er stor for klubben og lige så stor som DM for to år siden. Mon ikke vi står med bronze på lørdag? Til jer piger: I har gjort alt, hvad I kunne, ramt af skader og graviditeter. For fanden, hvor har I gjort det godt, og det har givet goodwill i hele håndbolddanmark. Jeg vil sige: Vi kommer stærkt igen, sagde Bjarne Pedersen.

Han overrakte for første gang en pris til sæsonens mest medlevende tilskuer. Det blev dagens vært, Kurt Skov, der har lagt sig ud med adskillige i sin ivrige opbakning til holdet under kampe.

Team Esbjerg tænker store tanker om fremtiden og er ved at lægge en 2020-plan, og Bjarne Pedersen takkede sponsorerne og udtrykte håb om, at de fortsat – gerne i større tal – vil være med på en ny rejse mod guldmedaljer.

Et særligt afsnit fik en af aftenens hovedpersoner, Tove Seest. Dronningen abdicerer for at blive assistenttræner i Randers HK.

– Kære Tove – tak for dit gåpåmod og dit gode humør. Selv på en trist dag kunne du få tingene til at stråle. Tak for denne gang. Måske ses vi igen, lød det.

Tove kvitterede:

– Tænk, at der skulle gå syv år, før Bjarne roste mig.

Hun fremhævede tre personer i sit Team Esbjerg-liv, Thomas Hylle, der i sin tid så lyset i hende, Erik Christensen, der som sælger er indbegrebet af stædighed, og Per Kristiansen, med hvem hun har dyrket den sorte humor.

Dronningen af serviceteamet, Kirsten Kristiansen, lovede, at de rødklædte ånder nok skal være der i den nye sæson. Dog uden tre af dem, der har været med fra starten i 2012, Vita, Aage og Lone, som har valgt at stoppe.

– Husk, piger: Det bliver en fest at rydde op efter jer på lørdag, sagde Kirsten med henvisning til bronzekampen mod Viborg.

Så var det klubejernes tur til at træde op. Bjarne Lund som sportsdirektør med rytterne Kurt og Bjarne i Team Easy Up – gæt selv hovedsponsorens produkt – og en Savannah-vinboks med plastikslange som væskedepot.

Cheftræner Jesper Jensen tog ærlig og kærlig afsked med 11 spillere, der stopper karrieren eller spiller videre i andre klubber. Det vil føre for vidt at nævne alle – derfor i flæng: Mette Gravholt med karakterfasthed, passion og en rapkæftethed endnu større end rygtet. Lara González, der indførte salsaen og livsglæden og er et af de mest positive mennesker, Jesper har mødt. Ida Bjørndalen Karlsson, hvis skade til sidst blev dyr for holdet. ”Men det skal du ikke tænke på. Du er min anfører, har altid sat dig selv til side med modspil, omsorg og hjælp.” Maibritt Kviesgaard, planlæggeren og perfektionisten med følelserne uden på tøjet, hvis krop siger fra før hovedet. Rikke Zachariassen, der i 13 år har været med hele vejen fra elevatorhold til toppen og dansk mesterskab.

Alt sammen ledsaget af snøft, tårer og kram.

Stemningen lettede, da Ida Bjørndalen gav den som TV 2-reporter og interviewede Sandra Toft.

– Jo flere skader, jo mere begyndte vi at kæmpe. Forhåbentligt har vi opbygget det DNA til næste sæson, sagde Toft.

Mette Melgaard og Jesper Jensen var på scenen til en quiz, hvor Sandra Toft gengav flere spilleres måde at juble og animere på, som trænerteamet skulle gætte. Mette vandt vist, og Jesper blev udstyret med en sjov hat.

Det blev en munter aften på havnen. Lørdag kan det blive mindst lige så sjovt.