Den mentale tilstand vil afgøre slaget i Viborg

21/05 - 2018

På dette fremskredne tidspunkt af håndboldsæsonen er alle taktiske værktøjer brugt mindst en gang, og det er svært at overraske modstanderen med nye finesser. Derfor handler den anden bronzekamp mellem Viborg HK og Team Esbjerg tirsdag aften mest om indstillingen og evnen til at finde de ekstraordinære ressourcer til at vende slaget til egen fordel.

Team Esbjerg vandt det førte opgør fredag aften med 28-19 i en kamp, hvor alt spillede til hjemmeholdets fordel. Det er ikke realistisk at forvente, at det kan forekomme igen.

– Vi skal være enormt stolte af, hvad vi leverede, men det sker en ud af 20 gange mod Viborg, at vi er så dominerende. Det vigtigste for os er at forstå budskabet om, at modstanderne har landsholdsspillere fra flere lande på alle pladser, og at vi fortsat skal ekstremt ydmyge og håbe, at vi kan skrabe et point til os, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Hold, der spiller om bronze, er slagne mandskaber, der ikke nåede det ultimative mål, en finaleplads, og følgelig er de mentalt skrøbelige. Viborg forekom at være i denne tilstand i Esbjerg, men forventes at vise sig i en helt anden udgave til returkampen.

– Viborg var ikke tilfreds med sit udtryk i den første kamp, og de vil komme med større tryk, fart og tro på tingene på hjemmebanen. Taktisk ved vi, at holdet har sin klassiske 6-0-opdækning og kan gå over til 5-1 og måske mandsopdækning som forleden. For os handler det om det udtryk, vi kommer med, at vi kommer i nærheden af højderne fra den første kamp, siger Jesper Jensen.

Kampen i Blue Water Dokken vil foruden store individuelle præstationer af flere af de erfarne spillere bliver husket for stjerneskuddet Elma Halilcevic, der dukkede op ud af intet og imponerede med – ja, netop sin uimponerethed – farten, fintespillet og tre mål. Hun er en af flere helt unge spillere, der har været i truppen i denne sæson.

– Vi er superstolte af at have mange unge spillere med, men realistisk vurderet er fem førsteårs seniorer for mange i forhold til, hvad vi gerne vil opnå som klub. Nogle gange kan det være en fordel som med Elma, fordi det er ubehageligt for en modstander ikke at kende en spiller, og hvad hun er dygtig til. Det kan give to-tre ”gratis” mål, som kan være med til at afgøre kampe. Men det er stadig ”Kiki”, Lara, stregspillerne, Sandra og de andre erfarne spillere, der skal bære os, siger Jesper Jensen.

Truppen er uændret til kampen i Viborg.

Team Esbjergs trup til anden bronzekamp i HTH GO Ligaen mod Viborg HK tirsdag den 22. maj kl. 18.30 i Vibocold Arena:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen
Streg: Vilde Ingstad og Mette Gravholt
Bagspillere: Lara González, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Kathrine Lange og Laura Kirchhoff Madsen.