Spil til den store bronzemedalje i første forestilling

18/05 - 2018

Med op til flere uprøvede kræfter på plakaten leverede Team Esbjerg en blændende forestilling i den første bronzekamp mod Viborg HK, der blev slået med hele 28-19 af en skadesplaget modstander, der har gjort det til en livsbetingelse hele tiden at finde nye løsninger og muligheder.

Cheftræner Jesper Jensen betegnede efter kampen indsatsen som “en gigantisk holdpræstation” og skulle presses for at fremhæve enkeltspillere. Men han har givet været fornøjet med, at Kristina Liscevic endnu en gang spillede en virtuos omgang håndbold, hvor hun selv scorede 11 mål og gjorde sine medspillere farlige. Ikke underligt, at Viborgs naturlige modtræk var at mandsopdække serberen i store dele af anden halvleg.

Team Esbjerg spillede med sin egen aggressive udgave af et 6-0-forsvar, og det pressede et Viborg-hold, der i første halvleg må have testet sit bundniveau. Fejlene hobede sig op, som halvlegen skred frem, og allerede i den første timeout efter godt ni minutters spil var cheftræner Allan Heines ansigtskulør og mimik faretruende.

Der gik ikke længe, før Team Esbjergs 17-årige Elma Halilcevic blev sendt på banen til sin ligadebut, og snart havde hun udnyttet sin kvikke håndboldhjerne til at opsnappe en løs bold og score fra fløjpositionen til 6-2-føring. Senere scorede hun sikkert til 10-5 fra venstrefløjen. Hvilken debut. Også Sofie Blichert-Toft, der ikke har været forvænt med meget spilletid, udnyttede sin chance til at score to flotte gennembrudsmål.

I det hele taget spillede det bare for hjemmeholdet, der udbyggede føringen til 16-8 ved pausen.

Viborg måtte handle straks efter pausen, og Ann Grete Nørgaard blev sendt frem for at mandsopdække Kristina Liscevic. Det skabte kortvarigt forvirring i Team Esbjerg-offensiven, hvis modtræk var at gå ned på en stregspiller i stedet for to. Viborg lykkedes i den anden ende med at øge angrebstempoet anført af Line Haugsted, der efter pausen viste, at hun nærmer sig landsholdsformen efter en lang skadesperiode.

Efter at Team Esbjerg havde ført 22-12, åd Viborg sig langsomt ind på forspringet og fik en fært af et stort comeback ved stillingen 22-17. Jesper Jensen tog sin sidste timeout og gik kortvarigt over til at spille syv mod seks, Lara González hamrede flot bolden i mål på det næste angreb og gav sit hold ny luft. Derefter var det overdådige Kristina Liscevic med to sikkert udnyttede straffekast, og sejren blev ikke for alvor truet. I flere angreb bestod bagspillerne af Elma Halilcevic og Sofie Blichert-Toft, ikke ligefrem den store erfaring, og de blev da også ind imellem suppleret af stregspilleren Mette Gravholt, der spillede på topniveau. Team Esbjergs trænerteam er uofficiel dansk mester i kreative løsninger i dette forår.

– Sikke dog en indstilling og passion. Jeg er bare stolt. Det taktiske betød ikke så meget i dag. Elma og “BT” kommer ind på holdet og leverer, og det gør de, fordi de spillere, der har spillet meget, også leverer. Jeg havde ikke set det som en mulighed, at vi kunne vinde stort. Det bliver svært i Viborg, men kan vi bringe samme energi og passion, kan vi blive svære at slå, sagde Jesper Jensen.

Sandra Toft stod med en redningsprocent på 56 i første halvleg og tog i kampen to ud af tre straffekast, begge fra ellers sikre Ann Grete Nørgaard.

– Jeg havde ikke nogen særlige forventninger, vi spillede bare kampen og håbede det bedste. Jeg synes, vi spillede rigtig klogt i angrebet, og i forsvaret fik vi læst Viborg-spillerne. De nye spillede godt og gav os større bredde. Det er ofte sådan, at når man får tillid, så blomstrer man. Det bliver tæt i Viborg og en helt anden kamp, og det er selvfølgelig en fordel for dem, at der er så kort tid mellem kampene, sagde Sandra Toft.

Team Esbjergs udsendte reporter måtte vente længst på en af aftenens hovedpersoner, Elma Halilcevic, der måtte i TV 2 Sport-studiet til sit livs første tv-interview og charmere landets håndboldseere, skrive sine første autografer og stille op til de første fanfotos, inden hun var klar til at videregive sine indtryk af ligadebuten.

– Jeg havde mange nerver på, lige da jeg skulle på banen, men så vendte de først tilbage, da jeg kom ud igen. Det var megafedt at score og at opleve stemningen med de mange tilskuere. Det har jeg aldrig prøvet før, sagde den 168 centimeter høje spirrevip født af bosniske forældre.

Hun spillede først i SAGU, dernæst SGI og siden fusionen DUH Esbjerg. I denne sæson har teenageren fra 2g på HHX på Rybners en gang om ugen trænet med ligaholdet.

Anden bronzekamp spilles i Viborg tirsdag kl. 18.30. Kun pointene tæller, og dem har Team Esbjerg to med af i taskerne. Uafgjort vil række til bronzemedaljer.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Viborg HK 28-19 (16-8)

Målscorere Team Esbjerg: Kristina Liscevic 11, Mette Gravholt 5, Lara González 3, Elma Halilcevic 3, Sofie Blichert-Toft 2, Anne Brinch-Nielsen 2, Maibritt Kviesgaard 1 og Vilde Ingstad 1.
Topscorere Viborg: Kristine Jørgensen 5 og Line Haugsted 5

Udvisninger:
Team Esbjerg: 2
Viborg: 3

1.842 tilskuere i Blue Water Dokken