Team Esbjerg-spillere har appetit på flere medaljer

17/05 - 2018

Med fire norske spillere i truppen bliver Norges nationaldag, 17. maj, også markeret i Team Esbjerg, hvor Ida Bjørndalen Karlsson havde chokoladekage med til den sidste træning før morgendagens første bronzekamp mod Viborg HK i Blue Water Dokken. I det hele taget er nordmændene kendt for ikke at tage ret meget sund næring til sig lige den dag.

Sanna Solberg har vundet norske mesterskaber på stribe med Larvik HK, og hun er både europa- og verdensmester med Norge. Nu skal hun spille om bronze i den danske liga.

– Vi havde selvfølgelig håbet at skulle spille om noget andet, men den bronzemedalje vil vi have, for fjerdepladsen er noget skidt. Derfor må vi bygge os op til kampen. Man kan håbe, at Viborg efter sejrene over os i ligaen tror, de er ovenpå. Det skal vi modbevise, siger den norske landsholdsfløj.

Mens Solberg har fået masser af spilletid, er Sofie Blichert-Toft i en anden situation. Hun var dog uvant meget på banen i pokalkampen mod Bjerringbro FH mandag aften og kvitterede ved at score fem mål. Mens Solberg kontinuerligt har vundet titler og pokaler, har der været pause i ”BT”’s høst i de fire sæsoner i Ringkøbing Håndbold. Som ungdomsspiller var hun med til at vinde VM-guld og få to andre medaljer med Danmark, og i tiden i Team Tvis Holstebro var hun som U18-spiller med i truppen, der vandt EHF Cup. Hun vil gerne runde sæsonen i Esbjerg af med en medalje og kan få en større rolle fredag aften.

– Det vigtigste for mig er, at det er sjovt at spille håndbold, og at jeg får spilletid. Det bliver en oplevelse og sjovt at være med i en kamp, hvor vi spiller om noget. Spændingsniveaet er højt, og man er lidt nervøs inden kampen, men jeg kan byde ind med, at min krop er oppe på dupperne. Det ville være rart at slutte i Team Esbjerg med bronze, siger Sofie Blichert-Toft.

Hendes krop er frisk i modsætning til tilstanden hos en række af de øvrige spillere i truppen. Det er da også fortsat et tema for trænerteamet forud for Viborg-kampen.

– Temaet for Melgaard og mig er kræfter, energi og batteriets levetid. Vi kan ikke negligere, at spillerne har kæmpet hårdt, især i den sidste del af sæsonen. Som trænere må vi hele tiden prøve at finde nogle nye ting, det kan blive enormt spændende, og det kan blive frustrerende. Det kan blive rigtig sjovt, og det kan falde til jorden med et plask, siger cheftræner Jesper Jensen.

Viborg HK er det eneste ligahold, Team Esbjerg ikke har slået i denne sæson, og især på udebane har holdet i slutfasen vist styrke med sejre over Silkeborg-Voel, FC Midtjylland og København.

– Viborg er blevet bedre og bedre, har fået flere spillere tilbage og er vel efterhånden fuldtallig. Holdet har fysik, individuelle kvaliteter og et godt forsvar med Rikke Poulsen bag sig. Men vi vil meget gerne have flere medaljer, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg håber på massiv opbakning til forsøget på at forøge medaljesamlingen af guld og sølv med også et sæt af bronze. Du kan købe billetter til kampen på www.teamesbjerg.dk.

Team Esbjergs trup til første bronzekamp i HTH GO Ligaen mod Viborg HK fredag den 18. maj kl. 20.00 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Mette Gravholt og Mette Melgaard
Bagspillere: Lara González, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Kathrine Lange og Laura Kirchhoff Madsen.