Alt skal lykkes for Team Esbjergs sårede krigere

11/05 - 2018

Da topscorer Ida Bjørndalen Karlsson humpende forlod banen, inden der var spillet et kvarter af Team Esbjergs anden DM-semifinale mod Odense Håndbold tirsdag aften i Blue Water Dokken, lagde det et yderligere pres på det i forvejen decimerede mandskab. Nøjagtig en uge efter den overraskende 27-20-triumf i Odense Idrætshal i det første semifinaleopgør mødes de to hold i den afgørende kamp samme sted, og de to holds forudsætninger er vidt forskellige.

– Vi har ikke så meget nyt at komme med, som Odense har, fordi kvaliteten af den trup, de har tilbage, bare er højere end vores. Vi skal præstere på vores allerhøjeste niveau, velvidende at det formentlig ikke er nok. Det er David mod Goliat, og det vil være en af de største overraskelser i dansk kvindehåndbold længe, hvis vi formår at vinde, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Mens Odense kan begynde med en ren dansk landsholdskæde og har kapable spillere til at erstatte dem, er situationen helt anderledes i Team Esbjerg. Lærke Møller har måttet indstille håndboldkarrieren, Ulrika Toft Hansen, Rikke Zachariassen og Rut Jónsdóttir er ukampdygtige på grund af henholdsvis graviditet og barsel, Estavana Polman og Maria Mose Vestergaard blev skadet få kampe før slutspillet, og senest måtte Ida Bjørndalen Karlsson, der alene i grundspillet leverede 118 mål, trække sig med en akillesseneskade.

De resterende spilleres reaktion har hele tiden været at stå sammen og kæmpe indædt under vanskelige betingelser.

– Vi vil være megaærgerlige, hvis det ikke lykkes at komme i DM-finalen, fordi vi følte, vi var så tæt på i den anden semifinale. Vi mistede Maria og ”Essie” inden slutspillet og Ida kort inde i kampen i tirsdags. Havde vi blot haft en af dem med, tror jeg, vi var gået i finalen, siger Jesper Jensen.

Uanset hvordan det ender lørdag eftermiddag i Odense, vil han om få uger se tilbage på en sæson, hvor hans spillere har ofret sig i uhørt høj grad for at overvinde modgang.

– Indsatsen har været til absolut topkarakter. Vi spillede seks kampe på højt niveau i slutspillet, om end kampene mod Randers HK måske ikke var så kønne, men vi leverede. Jeg kan mærke, at der i håndboldverdenen står en kæmperespekt om den indsats, spillerne har leveret. Internt har spillerne stor respekt for hinanden, og det er altafgørende. Der er så meget energi mellem pigerne, og det vil afgøre håndboldkampe over tid, siger Jesper Jensen.

Alt skal lykkes lørdag eftermiddag i Odense, hvis Team Esbjerg skal have en chance. Forsvaret skal fungere optimalt, målvogterne skal præstere mange redninger, og angrebsspillet skal lykkes i form af, at det ikke giver kontramuligheder væk. Om det er nok er tvivlsomt.

Team Esbjergs trup til tredje semifinalekamp i HTH GO Ligaen mod Odense Håndbold lørdag den 12. maj kl. 16.10 i Odense Idrætshal 1:
Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen
Streg: Vilde Ingstad og Mette Gravholt
Bagspillere: Lara González, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Lene Østergaard og Laura Kirchhoff Madsen.