Der var bare udsolgt - nu bliver det svært

08/05 - 2018

At håndboldspillere er udstyret med et stort overlevelsesinstinkt under svære betingelser, har Team Esbjergs for længst bevist. I en i flere henseender kogende Blue Water Dokken nåede det alligevel over 60 minutter sin grænse i den anden semifinalekamp mod et denne gang skarpere og taktisk bedre indstillet Odense-mandskab end tre dage tidligere.

Med en sejr på 24-21 har DM-favoritterne nu i egne hænder at sikre sig en finaleplads lørdag eftermiddag i det afgørende opgør i Odense Idrætshal.

Tidligt i første halvleg mistede Team Esbjerg sin suverænt mest scorende spiller i hele sæsonen, Ida Bjørndalen Karlsson, hvilket kostede både i skudkraft og angrebsvarianter. Efterhånden som kampen skred frem, blev savnet af nordmanden stadig mere mærkbart. Blot otte mål efter pausen illustrerede, hvor svært holdet havde ved at spille sig forbi Kathrine Heindahl, Kamilla Kristensen & Co.

Efter en pauseføring på to mål til hjemmeholdet vendte en Odense-stime på fire mål i minutterne efter pausen kampen, og hjemmeholdets skrøbelige ressourcer blev udstillet. Kristina Liscevic og Lara González udgjorde i flere faser en tomandshær i bagkæden, og i længden holdt det ikke mod den langt bredere Odense-trup.

19-årige Lene Østergaard afløste på imponerende vis Bjørndalen i forsvaret, der ligesom i Odense sloges forbilledligt, og også en anden ung spiller, Anne Brinch-Nielsen, viste flotte takter. Et sjældent kontramål af Lara González og et hopskud af unge Brinch var med til at vende første halvleg til esbjergensisk fordel. I målet præsterede Sandra Toft bedre og bedre, efterhånden som halvlegen skred frem, men nåede ikke det høje niveau fra den første semifinale. I modsætning til i den kamp havde forsvaret svært ved at dæmme op for Mette Tranborgs venstrehammer fra 10 meter, hvorimod Stine Jørgensen atter blev reduceret til en birolle.

Som nævnt blev de første minutter efter pausen dyre. Odenses 15-13-føring blev udbygget til 20-16, hvorpå cheftræner Jesper Jensen tog halvlegens anden timeout. I fraværet af Ida Bjørndalen havde Team Esbjerg det meste af kampen spillet med to stregspillere, Vilde Ingstad og Mette Gravholt, og med 16-17 minutter tilbage blev syv mod seks-spillet afprøvet. Odenses mål, der i anden halvleg var bemandet med Emily Stang Sando, stod lige så tomt, og i det hele taget herskede et taktisk anarki i den afgørende fase af kampen.

Ukueligt bragte Team Esbjerg sig på 19-22 og 21-23 i en fase, hvor Odense forekom i kontrol. Kristina Liscevic var ligesom de fleste af holdkammeraterne segnefærdig og lavede en fejlaflevering i det angreb, hvor holdet kunne have skabt fornyet spænding, og Odenses bedste spiller, Mie Højlund, kunne lukke den fynske fest.

– Det er vildt ærgerligt, at vi fik så dårlig en start på anden halvleg. Odense vandt den periode med 4-0 og fik ro på. I 55 minutter kunne vi ikke andet end at være stolte af indsatsen, men da Ida gik ud, blev det selvfølgelig op ad bakke. Med hende på holdet i hele kampen tror jeg, vi havde klaret den, sagde Jesper Jensen.

Ida Bjørndalen Karlsson fik problemer med den ene akillessene umiddelbart efter kampen i Odense, og selv under spillerpræsentationen holdt hun benet i gang. Det rakte dog ikke langt ind i kampen.

– Vores bedste chance for at spille os i DM-finalen var i dag. Nu må vi prøve at finde nye løsninger på lørdag, sagde Jesper Jensen.
Den afgørende semifinale spilles lørdag kl. 16.10 i Odense Idrætshal.

Kampen i tal:
Team Esbjerg – Odense Håndbold 21-24 (13-11)

Målscorere Team Esbjerg: Kristina Liscevic 6, Mette Gravholt 4, Anne Brinch-Nielsen 3, Lara González 3, Ida Bjørndalen Karlsson 2, Vilde Ingstad 2 og Lene Østergaard 1.
Topscorer Odense: Mie Højlund 6

Udvisninger:
Team Esbjerg: 2
Odense: 3

2.712 tilskuere i Blue Water Dokken