Team Esbjergs tapre krigere er i semifinalen

28/04 - 2018

Team Esbjerg er i semifinalen i kampen om det danske mesterskab og møder Odense Håndbold. Klubben gjorde hjemmearbejdet og vandt 30-25 over Randers HK, mens København Håndbold samtidig slog den anden semifinalekandidat, Nykøbing F Håndbold, med 31-26.
Det lignede i over en halvleg et slattent farvel til en sæson, hvor Team Esbjerg på grund af skader, graviditeter og følgerne af dem har tæret hårdt på kernetropperne. Randers HK øgede med to hurtige mål i anden halvleg af den sidste slutspilskamp pauseføringen til 15-10, og dagens hjemmehold i Lerpøthallen i Varde Fritidscenter ledte efter en spillemæssig rytme.
– Allerede efter tre minutters spil havde jeg den der følelse: Åh nej. Vi virkede låste og forsøgte os med halve løsninger som lange afleveringer og pressede indspil til stregen, sagde cheftræner Jesper Jensen om indsatsen før pausen.
Men så skete der noget. Blot fem minutter senere stod det 15-15, og derefter begyndte Team Esbjerg hurtigt at trække fra mod et Randers-hold, der ikke havde noget at spille for, men syntes indstillet på at slutte sæsonen værdigt af. Kristina Liscevic scorede et par vigtige mål, og Anne Brinch-Nielsen, der var sendt på banen for at aflaste, scorede to fine mål i træk til 20-18 og 21-18. Snart efter var det en af kampens bedste spillere, Vilde Ingstad, der leverede to scoringer i træk, og det var kendetegnende for indsatsen i anden halvleg. Mange bød ind.
Fra kampens start syntes det ikke at være viljen, det kneb med, men tynget af kampens betydning forekom Team Esbjerg-spillerne anspændte. Lara González var i fokus i kampens første minutter, dels ved at score sit holds to første mål og dels ved to gange at tage for hårdt fat på den kommende Team Esbjerg-spiller på Randers-stregen, Clara Monti Danielsson, så hun allerede efter fire minutter fik en tænkepause. I Danielsson kommer en sand kriger til vestkysten i den nye sæson.
Randers’ største aktiver angrebsmæssigt var backen Mari Molid og den erfarne fløj, Gitte Andersen, men paradoksalt nok var det Team Esbjerg, der efter pausen var i stand til at øge tempoet i både forsvarsaktioner og angreb, selv om personaleforbruget også i denne kamp var lavt. Der er trukket store veksler på få spillere i et slutspil, hvor holdet har vundet fire kampe og tabt to knebent.
– Vi underpræsterede efter slutrunden og Final4, men vi har spillet et flot slutspil, hvor vi som hold har været dygtige til at finde løsninger som at spille med to stregspillere og andre varianter, sagde Jesper Jensen.

Kampen i tal:
Team Esbjerg – Randers HK 30-25 (10-13)
Målscorere Team Esbjerg: Ida Bjørndalen Karlsson 9, Vilde Ingstad 7, Kristina Liscevic 5, Lara González 3, Sanna Solberg 3 og Anne Brinch-Nielsen 3.
Topscorere Randers: Mari Molid 7 og Gitte Andersen 7
Udvisninger:
Team Esbjerg: 4
Randers: 5
988 tilskuere i Varde Fritidscenter