Første store test mod grundspillets kommende vindere

23/02 - 2018

København Håndbold kører langt mere stabilt end togene fra Hovedbanegården, og lørdag eftermiddag kommer HTH GO Ligaens førerhold til Esbjerg for at spille et ægte topbrag. Med 31 point i bagagen kan københavnerne tåle at sætte point til, mens Team Esbjerg har brug for hvert eneste point, der kan bjærges i et program med udelukkende tophold i grundspillets sidste fire kampe.

– Nogle har allerede udpeget os blandt de fire hold, der går videre til semifinalerne, men den køber jeg ikke. De øvrige hold, der skal møde os, har hold fra den nederste del af rækken i de sidste kampe, og det samme gælder de næste hold uden for top fire. Mod København får vi testet, om vi kan måle os med de store hold, og vi finder ud af, om vi spillemæssigt har ligget i dvale, og om vi kan løfte os og finde det ekstra gear. Hidtil har vi ikke spillet til at vinde over tophold, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

København Håndbold spillede senest uafgjort mod Odense Håndbold i et andet topbrag, hvor playmaker og indpisker Mia Rej blev den store spiller med 10 mål for hjemmeholdet. Jesper Jensen anser Rej for at være holdets store leder, der tvinger alle til at præstere på højt niveau.  Og så udmærker det københavnske kollektiv sig på anden vis.

– Holdets helt store styrke er dets bundniveau. Københavnerne er enormt strukturerede i deres tilgang til spillet, og hvis vi skal vinde, skal vi sørge for at skifte en del rundt og forsøge at ødelægge deres struktur. Vi skal møde ligaens bedste hold lige nu, men de er ikke større favoritter, end at to-tre andre hold kan blive dansk mester. Fuldt fortjente vindere af grundspillet bliver de dog, siger Jesper Jensen.

Point mod seneste sæsons sølvvindere vil være en god ballast og bidrage til, at Team Esbjerg kan fastholde topplaceringen inden vanskelige udekampe mod Nykøbing F. Håndbold og Odense Håndbold. Team Esbjerg har overhånden efter en sikker sejr over København i finalen i Final4, men tabte knebent ligakampen i november med 23-24. Grundspillet afsluttes med en hjemmekamp mod FC Midtjylland 17. marts.

Maria Mose Vestergaard har i nogen tid haft problemer med sin højre hånd, og nu venter en pause på formentlig en måneds tid, så hun kan blive klar til slutspillet.

 

Team Esbjergs trup til kampen i HTH GO Ligaen mod København Håndbold lørdag den 24. februar kl. 16.10 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Sanna Solberg og Mette Knudsen

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen

Streg: Vilde Ingstad og Mette Gravholt

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Estavana Polman og Lene Østergaard.