Team Esbjerg tilbage i toppen med storsejr over TTH

22/01 - 2018

Team Esbjerg skulle lige op i omdrejninger, men spildte derefter ikke tiden og vandt sæsonens første tocifrede sejr med 35-22 over TTH Holstebro. 35 mål er klar scoringsrekord i denne sæson.

Efter lunkne præstationer i årets to første ligakampe var der behov for spillemæssig genrejsning, og da de første famlende minutter og en timeout var overstået, indfandt den sig. Især i anden halvleg var der klasseforskel, og TTH’s handlekraftige cheftræner, Pether Krautmeyer, brændte sin sidste timeout af med mere end et kvarter igen – i ren frustration over kampens udvikling og sit holds manglende evne til at modstå Team Esbjergs angrebsmaskine.

Maria Mose Vestergaard blev anden halvlegs store spiller med seks mål på seks forsøg, flere af målene scoret på kontraangreb eller i andenfasen lige efter. I målet var Sandra Toft tilbage i topform med 17 redninger, inden hun knap et kvarter efter pausen blev afløst af en næsten lige så god Ine Stangvik. Toft toppede med en redningsprocent på 55.

– Der var især fysikken og målvogterne til forskel. Vi pressede på fysisk og forsøgte at løbe en masse kontraer. TTH knækkede første gang allerede i første halvleg, da vi kom foran 15-9, men desværre dummede vi os mod slutningen af halvlegen. Syv-otte minutter inde i anden halvleg knækkede modstanderne igen. TTH dækkede et aggressivt 6-0-forsvar, der gav huller og dueller, som især Vilde Ingstad udnyttede, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Før pausen var Vilde Ingstad blandt sit holds bedste. I forsvaret holdt hun sammen med Lara González Holstebro-spillerne på afstand i midtzonen, og i angrebet scorede hun to mål og bøvlede sig til to straffekast. Hun blev i perioder afløst af Mette Melgaard, der scorede sit første ligamål i næsten seks år og fremtvang et straffekast.

I det hele taget bidrog alle til løjerne i Gråkjær Arena. Kig på den lange liste over målscorere, som tæller 12 markspillere. Hos TTH var den kommende Team Esbjerg-spiller, Annette Jensen, blandt de bedste på sin playmakerposition.

Team Esbjerg er med sæsonens hidtil største sejr tilbage i toppen af HTH Go Ligaen og kan konsolidere positionen i hjemmekampen mod Silkeborg-Voel KFUM torsdag kl. 18.30 i Blue Water Dokken. Du kan købe billetter til kampen på www.teamesbjerg.dk.

– Sejren over TTH skabte afstand til niendepladsen lige uden for slutspillet. Kampen mod Silkeborg-Voel vil vise, om vi kan gå efter top fire, sagde Jesper Jensen.