Hjemvendte VM-spillere styrker moralen før pokalbrag

28/12 - 2017

En cheftræner er altid spændt, når han får spillere hjem fra landskampe, og især efter store slutrunder kan der være tvivl om den fysiske og mentale tilstand. I den henseende er Team Esbjergs Jesper Jensen beroliget efter de to seneste dages forberedelser til klubbens første deltagelse i et Final4-stævne om årets pokaltitel.

– Jeg har i de to træninger set spillere, der er enormt fokuserede og dedikerede på opgaven, og de seks VM-spillere har givet et ekstra skub til mentaliteten, efter at truppens øvrige spillere længe har trænet godt uden dem. Der er intensitet og energi i øjnene på spillerne, og jeg har en bedre fornemmelse, end før vi mødtes efter VM-pausen, siger Jesper Jensen.

Han har kvitteret ved at holde oplæggene på to taktikmøder om forsvar og angreb simple. Fokus er at tage udgangspunkt i det basisspil, han ved, spillerne behersker, og så at arbejde sig ind i fredagens semifinale mod FC Midtjylland og bygge på spillet i løbet af kampen.

Team Esbjerg har gode minder fra det seneste møde med FC Midtjylland, der blev slået 25-22 i en ligakamp i Ikast 8. november. Begge hold har fået to norske VM-sølvvindere hjem, og esbjergenserne kan i tillæg bryste sig af en hollandsk bronzevinder. Hverken den vellykkede optakt eller den seneste sejr hensætter Jesper Jensen i overmod.

– FC Midtjylland er et stærkt hold med enorme individuelle kvaliteter, og holdet er forberedelsesmæssigt i samme situation som os. Jeg tror, de har respekt for vores forsvar, og de vil utvivlsomt forsøge at presse os i kontrafasen, siger Jesper Jensen.

At vinde Santander Final4 er et af sæsonens store mål, og en pokaltitel har et videre perspektiv end det synlige trofæ.

– Pokaltitlen er ikke altafgørende, men den betyder sindssygt meget, og det vil give ro i maven at have nået et af sæsonmålene allerede i år. Vinder vi, skal vi spille europæiske håndbold, og klubben kan i god tid begynde at bygge op med spillertrup og budget, siger Jesper Jensen.

Eneste tvivl i truppen består om målvogter Ine Stangviks deltagelse, og derfor er målvogteren på 3. divisionsholdet, dansk-engelske Jane Mayes, med til Silkeborg som gardering.

 

Team Esbjergs trup til semifinalen i Santander Final4 mod FC Midtjylland fredag den 29. december kl. 20.00 i Jysk Arena:

Målmænd: Sandra Toft, Ine Stangvik og Jane Mayes

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Estavana Polman og Lene Østergaard.