Norsk klasse i den tredje Team Esbjerg-sejr i træk

21/09 - 2017

Team Esbjerg er ved at opbygge en god vane med at lægge stærkt fra land i begyndelsen af anden halvleg, og det var også nøglen til at tilføje TTH Holstebro sæsonens første nederlag og med 26-20 vinde den tredje sejr i træk.

Efter at have været blandt de spillere, der havde svært ved at afslutte inden for målrammen før pausen, tog veteranen Ida Bjørndalen Karlsson revanche straks fra starten af anden halvleg med to fløjgennembrud til 13-9, efter yderligere en Team Esbjerg-scoring tog TTH-cheftræner Pether Krautmeyer for anden halvleg i træk en meget tidlig timeout, da der blot var spillet fire minutter.

Foruden Bjørndalen var også de to fløje, Anne Brinch-Nielsen og Sanna Solberg, i spillehumør og scorede tre mål hver. Førstnævnte var god til at skabe sig den nødvendige plads til afslutninger, og Solberg skal bare ingen plads have for at finde sprækkerne. I målet brillerede en tredje norsk spiller, Ine Stangvik, der – hvis nogen havde været i tvivl – beviste, at Team Esbjerg har en målvogterduo i topklasse. Hvilken anden klub ville kunne tillade sig at lade Sandra Toft sidde på bænken hele kampen bortset fra på et par straffekast?

– Jeg synes, vi havde godt styr på dem i forsvaret, der pressede modstanderne til at skyde, hvor vi gerne vil have det. Så er det lettere at være målmand. Og så fik vi gang i kontraerne. Det var dejligt at spille, og jeg kan godt lide at spille mod netop Tvis, især foran et stort hjemmepublikum. Sandra er rigtig god, jeg har stor respekt for hende, og så er hun en sød pige. Jeg må kæmpe for at få spilletid, sagde Ine Stangvik.

Også før pausen stod Stangvik stærkt. Der gik 8.45 minutter, før stregspilleren Sara Hald scorede TTH’s første mål, og målvogteren var godt hjulpet af et på ny godt tacklende forsvar med Sanna Solberg fremme i 5-1’eren. Havde det ikke været for mange afbrændere, kunne Team Esbjerg have skabt afstand allerede før pausen, men heldigvis var Maria Mose Vestergaard over to riposter, som hun scorede på, og hun fulgte op med to fine kontrascoringer, da der også kom gang i den del af spillet mod halvlegens slutning.

Team Esbjerg førte 23-15, før det gik lidt færdigt arbejde i den, og TTH fik reduceret til 24-20 på flere af aftenens bedste udkast af Louise Egestorp, der også spillede en fin kamp. Tvivl om hjemmesejren blev der dog ikke på noget tidspunkt.

– Der var stadig huller i præstationen, denne gang dog mere mentalt en spillemæssigt. Det var som om, vi slækkede og ikke pressede dem højt nok, når vi kom foran med to-tre mål. Vi scorede 26 mål, men lavede stadig mange dårlige beslutninger og kunne sagtens have lavet 30 mål. Men vi vinder trods alt med seks mål, og vi er inde i en så god rytme, at jeg egentlig gerne havde undværet landskamppausen, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Efter to hjemmekampe i træk må det store hjemmepublikum nu ruste sig med tålmodighed. Foruden landskampe er der to udekampe i træk mod Silkeborg-Voel KFUM og Ringkøbing Håndbold, inden næste hjemmekamp 19. oktober mod Aarhus United.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – TTH Holstebro 26-20 (11-9)

Målscorere Team Esbjerg: Ida Bjørndalen 7, Maria Mose Vestergaard 4, Sanna Solberg 3, Anne Brinch-Nielsen 3, Lara González 2, Vilde Ingstad 2, Ulrika Toft Hansen 2, Estavana Polman 2 og Sofie Blichert-Toft 1.

Topscorer TTH: Amalie Wichmann 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

TTH: 2

1.972 tilskuere i Blue Water Dokken