Team Esbjerg komfortabelt videre i pokalen

25/08 - 2017

Team Esbjerg er sikkert videre til kvartfinalen i Santander Cup efter en overbevisende indsats i anden halvleg mod Ringkøbing Håndbold.

Hjemmeholdet fulgte fint med i de første 30 minutter, men anført af blandt andre den tidligere Ringkøbing-spiller, Sofie Blichert-Toft, der scorede fire mål efter pausen, og Ulrika Toft Hansen kvalte favoritterne alle forhåbninger hos hjemmepublikummet om at overvære en pokaloverraskelse. De første 10 minutter af halvlegen blev vundet med 5-1, og det nyttede ikke meget, at Ringkøbing-træner Mads Brandt brændte sin sidste timeout af med næsten et kvarters spilletid tilbage. Da stod det 20-12 til udeholdet.

Sanna Solberg scorede et debutantmål til 1-0, hvorefter energibundtet Vilde Ingstad tog over med de næste tre scoringer for Team Esbjerg. Størst problemer i den anden ende voldte skytten Marigona Hajdari, men hun brændte krudtet af før pausen. Vilde Ingstad spillede også med musklerne og pådrog sig sin anden advarsel mod halvlegens slutning. Hun formåede dog at dæmpe sig og spille kampen færdig.

Ikke færre end 10 spillere kom på scoringslisten for Team Esbjerg. Spirrevippen Kristina Liscevic ville meget som playmaker og scorede tre mål før pausen, og mod kampens slutning kom også de to unge debutanter, Anne Brinch-Nielsen og Kathrine Lange, på tavlen, sidstnævnte på et straffekast.  Anne Brinch-Nielsen sad i perioder ude, fordi Team Esbjerg spillede med to stregspillere for at svække det offensive Ringkøbing-forsvar. Den sidste markspiller, Laura Kirchhoff Madsen, fik spilletid i de sidste minutter.

– Vi spillede faktisk en forfærdelig første halvleg med mange tekniske fejl og tillod Ringkøbing at være med. Jeg tror lige, der var nogle nerver, der skulle rystes af. Efter pausen løb modstanderne lidt tør for kræfter, og selv om vi trak fra og scorede flere mål på fine kontraløb, havde vi også fire helt åbne chancer, der ikke blev udnyttet, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Sandra Toft vogtede målet de første tre kvarter, hvorefter Ine Stangvik tog over. Forsvaret stod mest i 6-0-formation, da Ringkøbing ikke har mange skytter fra distancen, men afprøvede også 5-1-forsvaret.

– Jeg er normalt ikke meget for at fremhæve enkelte spillere, men jeg synes, Sofie Blichert-Toft og Ulrika Toft Hansen kom ind med energi og power og i anden halvleg udgjorde klipperne på holdet, sagde Jesper Jensen.

Lodtrækningen til kvartfinalerne i Santander Cup foregår live tirsdag aften på TV 2 Sport. Intet af holdene er seedede i dette års pokalturnering.

Kampen i tal:

Ringkøbing Håndbold – Team Esbjerg 16-25 (10-11)

Målscorere: Sofie Blichert-Toft 4, Vilde Ingstad 4, Ulrika Toft Hansen 4, Ida Bjørndalen Karlsson 4, Kristina Liscevic 3, Lara González 2, Sanna Solberg 1, Anne Brinch-Nielsen 1, Kathrine Lange 1 og Maria Mose Vestergaard 1.

Topscorere Ringkøbing: Marigona Hajdari 4 og Simone Rasmussen 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Ringkøbing: 1