Team Esbjerg tæt på fuldt ungarsk udbytte

16/10 - 2021

Få ting skulle gå den rigtige vej, før Team Esbjerg havde taget alle to point med hjem fra Ungarn i deres DELO EHF Champions League-kamp mod FTC-Rail Cargo Hungaria. Med 10 sekunder igen kunne Kristine Breistøl have bragt udeholdet foran, men presset af en dommerarm og en høj mur, var chancen ikke stor, og derfor endte opgøret uden en vinder på 31-31.

Meget tyede også gennem kampen, at det ville gå hen at blive et opgør, som først vil blive afgjort i de døende sekunder. Det lykkedes aldrig nogle af holdene at komme afgørende i front, selvom begge havde muligheden for at få overtaget i opgøret.

I kampens indledning var det hjemmeholdet FTC, der var skarpest. Uden Mette Tranborg og Marit Røsberg Jacobsen, var muligheder på højre side få, og det skulle der findes løsninger på. Offensiven viste hurtigt, at den var i omdrejninger, men den esbjergensiske defensiv havde problemer mod værterne. Flere gange spillede de sig til store chancer, takket være en velspillende Emily Bölk.

Heldigvis havde gæsterne også flere spillere, der var i god form. Både Henny Reistad og Kristine Breistøl viste sig som dominerende, og de sluttede også af med 17 mål til sammen.

Men de trådte først i karakter hen mod slutningen af første halvleg. Inden havde FTC bragt sig foran med 14-11, før Team Esbjerg begyndte at lukke af i forsvaret. Det førte til et lille comeback og en lige pausestilling på 16-16.

– Vi havde et meget godt indtryk af, hvordan vi ville spille kampen, så det var meget få deltajer, der skulle rettes til. Samtidig var der heller ikke meget at arbejde med rent taktisk, da vi manglede to venstrehåndede, sagde Jesper Jensen.

Efter pausen skulle Team Esbjerg lige i omdrejninger igen, inden de for alvor lagde pres på værterne. Ved stillingen 21-19 til værterne begyndte Breistøl og Reistad at pille FTC-forsvaret fra hinanden. Hjulpet på vej af Michala Møller ude på højreback lykkedes det angrebet at spille danskerne i front, og på et tidpsunkt kunne det havde blevet en føring på tre mål.

I stedet gik ungarerne ned og reduceret til 26-27, og resten af kampen skulle gå hen at blive en neglebidder. Det var dog med Team Esbjerg i front, og med fem minutter igen stod der 29-31, da Møller scorede sin tredje mål.

Hjemmeholdet fik dog arbejdet sig ind, og med et minut igen kunne de have bragt sig i front med 32-31, men Rikke Poulsen hev en vital redning frem. Den sidste timeout blev taget, og planen for sejren var lagt.

Dommerene mistede hurtigt tålmodigheden, og en arm kom op, hvilken besværliggjorde mulighederne for angrebet. For både Reistad og Breistøl var begyndt at miste pusten, og fejlene havde sneget sig ind.

– Vi blev ved med at finde gode løsninger, men vi manglede måske lige de sidste fem procent kræfter. For mig gjaldt det om at finde på løsninger ude fra bænken, så de kunne vinde inde på banen, sagde Jesper Jensen.

Med 10 sekunder igen og én aflevering tilbage, var det op til Breistøl, at tage chancen, omend den var lille. Nordmanden skød desværre over, og FTC’s træner tog en hurtig timeout med seks sekunder igen. De fik dog ikke meget ud af det, og opgøret endte uden en vinder. Et resultat, som cheftræneren er meget tilfreds med.

– Selv hvis vi havde Mette og Marit med, så ville jeg stadig have været enormt stolt over det ene point. Jeg kan god tage hatten af for holdet, for jeg følte, at vi dikterede meget af opgøret, men løb lidt tør for kræfter til sidst, sagde Jesper Jensen.

Holdet tager nu hjem, for på onsdag skal de allerede i kamp igen. Her venter oprykkerne fra Ringkøbing Håndbold, som kommer på besøg i Blue Water Dokken.