Ligapræmiere endte med to point trods problemer

03/09 - 2023

En nimålsføring efter de første 30 minutter betyder ofte, at der er stor forskel på holdene. Men føringen til Team Esbjerg i pausen i opgøret mod Nykøbing F. Håndbold i Kvindeligaen endte med at blive en lille sovepude, og anden halvleg blev tæt. Hjemmeholdet tog dog en sejr til sidst, men det var først hen mod slutningen, at den var helt hjemme.

Gennem første halvleg, så det ud til, at Team Esbjerg havde fået styr på flere ting efter skuffelsen i Randers, hvor de tabte Super Cuppen til Odense. Defensiven så stærkere ud, og offensiven havde ingen problemer med at komme frem til chancerne, og de blev også udnyttet denne gang.

Ført an af Henny Reistad og Nora Mørk, der hver endte med at score 10 mål i kampen, fik hjemmeholdet opbygget en føring, der var ved at tage luften ud af opgøret. Samtidig viste Anna Kristensen også sine evner i målet, og hun gik til pause med en redningsprocent på 47.

Føring på 19-10 virkede til at være kampafgørende, men det blev den ikke. Den fart, som gæsterne ikke havde i de første 30 minutter, fandt de frem i de sidste. Hjemmeholdet fulgte efter i indledningen, men som fejlene begyndte at komme, så blev tempoet fra falstringerne bare hurtigere.

En håndfuld mål i træk var med til at puste en ild i kampen, og især i gæsternes tro på tingene. De kom op på 22-18, inden holdene byttede scoringer. Flere gange havde Nykøbing F. chancen for at komme op på minus tre, men der skulle gå et tid før det lykkedes.

Herefter byttede holdene igen mål, og ved 29-26 var der igen spænding i opgøret. Men det fik Marit Røsberg Jacobsen lukket for. Med fem minutter igen scorede hun på en kontra i frit mål, og 30 sekunder senere stjal hun bolden i forsvaret, scorede på friløberen og slukkede det sidste håb for gæsterne.

Sejren endte med at blive 33-28, og selvom præstationerne i første og anden halvleg ikke lignede hinanden, så skyldes det sæsonstarten, mente cheftræneren.

– Det er rustent her i starten af sæsonen, og det skal man bare huske, for det gælder alle hold. Jeg tror også, at Nykøbing kigger på, hvordan de kunne spille sådan en første halvleg, når de spillede sådan en anden. Men der er bare mange småting i starten, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Disse ting skal udbedres, og det bliver de også hen ad sæsonen, når holdet har fået flere kampe i benene og kommet ind i rytmen igen.

– Vi manglede fokus og koncentration og kom til at lave flere dårligere beslutninger i anden halvleg, end hvad vi gjorde i første, dækkede dårligere op og løb dårligere retur. Føringen endte nok med at blive en sovepude, men heldigvis kostede det ikke point i dag, sagde Jesper Jensen.

Men Team Esbjerg kom på tavlen, og de to point er i hus. Næste chance for flere point i Kvindeligaen er på onsdag, hvor de tager den lange tur til hovedstaden for at møde Ajax København. Opgøret går i gang klokken 19.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Nykøbing F. Håndbold 33-28 (19-10)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 10 (1), Henny Reistad 10 (1), Marit Røsberg Jacobsen 6, Kaja Kamp 3, Kathrine Heindahl 2, Anne Tolstrup Petersen 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorer Nykøbing F. Håndbold: Tyra Axnér 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Nykøbing F. Håndbold: 2

2128 tilskuere i Blue Water Dokken.