Team Esbjerg tager til Odense med rank ryg

29/05 - 2023

Efter 25 kampe spillet i grundspillet, seks i slutspillet og to i semifinalen står Team Esbjerg endnu en gang i finalen i Kvindeligaen. Og ligesom i fjor er det igen Odense Håndbold, der adskiller holdet fra at løfte trofæet, som de har hungret efter i snart tre år.

Gennem de seneste par sæsoner har det været marginalerne, som har holdt Team Esbjerg fra at komme gennem de afgørende kampe med sejren. I fjor var det et skud på overlæggeren fra Mette Tranborg, der holdt de rødblusede fra at tvinge kamp tre i finaleserien ud i forlænget spilletid, og året forinden tabte holdet de to afgørende kampe med hver et mål.

I år er det dog et andet mandskab, der går ind til kampene mod Odense. Der er overskud efter en stime af sejre, der næsten overgår sidste års, hvor Team Esbjerg næsten gik et halvt år uden nederlag.

Dette har også lagt et stort pres på holdet, da mange peger på dem som favoritter til at hæve pokalen over hovedet i triumf, men truppens tro på egne evner er med til, at de hviler meget i sig selv.

– Ligegyldigt hvem vi skulle møde, så har vi en ro, selvom der er et stort pres på os, da mange siger, at vi er favoritter, fordi vi har spillet godt op til. Det er nu ligegyldigt, da det i sidste ende handler om at spille godt i de to-tre kampe, som finalen består af, siger cheftræner Jesper Jensen.

Det var i denne weekend, at Team Esbjerg fandt ud af, at finalemodstanderen ville være Odense, efter fynboerne vandt den tredje kamp over Ikast Håndbold. Den kamp så esbjergenserne hjemme, da de tog sejren over Nykøbing F. Håndbold efter to kampe. Det har givet holdet en uge uden kampe, og selvom det kan lyde som en fordel, så tvivler cheftræneren mere på det.

– Teoretisk kan det lyde som en fordel, men i praksis kan det være svært at vide. Nogle gange kan det være godt at have et par kampe i benene, da man ved, hvad der virker. Men vi kommer relativt friske ind til kampen, mens de måske er mere presset, mens det i kamp to bliver os, da vi kommer fra Final4, siger Jesper Jensen med hentydning til finalestævnet i EHF Champions League Women i Budapest.

Med mødet mod Odense står Team Esbjerg også med en billet til næste sæsons udgave af den europæiske turnering, idet de to kombattanter endte på første- og andenpladsen i grundspillet.

Det er en trup, der på tirsdag drager til Fyn med en god portion friskhed. De er fri fra skader, og klar til at jagte sejren på udebane.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen finale kamp 1 mod Odense Håndbold tirsdag den 30. maj kl. 20.15 i Sydbank Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg