To point rakte mod de seje kvinder fra Sydhavsøerne

20/05 - 2023

Det var ikke en sen forårseftermiddag til historiebøgerne, men mindre kunne også gøre det, da Team Esbjerg indledte semifinalerne med en sejr på 28-23 over de sejt kæmpende kvinder fra Sydhavsøerne, der ikke var i nærheden af point for indsatsen, men i 60 minutter bød semifinalernes største favorit trods.

-Vi manglede de sidste procent og ville gerne have spillet bedre, men vi vinder den første semifinale med fem mål, og det er vi glade for. Vi må anerkende modstandere, som fik lukket noget ned hos os, som de ikke formåede, da vi mødte dem i Santander Final4. Vi er blevet lidt forvænte med store sejre på måltavlen, men i dag gjaldt det bare om at vinde, sagde cheftræner Jesper Jensen.

I forhold til syvmålsnederlaget i ligakampen i marts samme sted havde Nykøbing F. Håndbold de to gennembrudsstærke backs, Mia Svele og Alberte Kielstrup, med, og de prægede begivenhederne i den periode, gæsterne fulgte med, og det var det meste af første halvleg.

NFH mandsopdækkede fra midt i halvlegen Henny Reistad, der som vanligt var ustoppelig, scorede fire af sit holds første seks mål og var involveret i resten. Få minutter senere spillede cheftræner Jakob Larsen sit andet taktiske kort, syv mod seksspillet, og det befordrede ikke hjemmeholdets i forvejen rodede rytme.

Pauseføringen på 16-14 blev hurtigt udbygget, da forsvaret – og især målvogter Anna Kristensen – strammede sig an. Kristine Breistøl, der ikke ramte meget denne dag, øgede med sit eneste mål til 18-14, og otte minutter senere stod der betryggende 22-15 på måltavlen, hvilket foranledigede NFH til at tage en timeout.

Henny Reistad forsøgte flere gange at rive sig løs fra skiftende overfrakker, og bestræbelserne på at bremse hende kostede en iturevet trøje. I stedet for andre stækkede bagspillere tog Mette Tranborg initiativ og scorede to mål i træk til 26-21, ligesom hun stod for den afsluttende scoring til 28-23, akkurat som hun gjorde i første halvleg.

I semifinalerne spiller holdene om point, og en etmålssejr til NFH i tirsdagens returkamp i Spar Nord Arena vil være nok til at forlænge spændingen til en tredje kamp næste lørdag. Det scenarium vil Team Esbjerg gøre meget for at undgå.

-NFH spillede godt i dag med deres specielle måde at spille på, men vi fik rettet til, og det var nemmere at stå derinde i målet i anden halvleg. Jeg har normalt gode betingelser med det forsvar, jeg har foran mig, men jeg falder i niveau, når forsvaret gør det som i første halvleg. Det hele hænger sammen, sagde målvogter Anna Kristensen, efter hun havde været forbi og hilse på søster Stine og sine forældre.

Hun præsterede de fleste af sine 20 redninger og 48 i redningsprocent i anden halvleg, da Nykøbing blev holdt nede på bare ni mål.

-Det ville være rart at afgøre det hele på tirsdag, for vi har et hårdt program. Det er et svært sted at spille, og de er som regel 10-20 procent skarpere på hjemmebane. Det bliver en udfordring, men vi vil jagte en sejr, sagde Anna Kristensen.

Hun blev bakket op af sin cheftræner, der fastslog, at det bare ville give ro ikke at skulle ud i en tredje kamp i Blue Water Dokken tre dage før den første finalekamp. Hvis altså NFH ikke vil det anderledes.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Nykøbing F. Håndbold 28-23 (16-14)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 9, Mette Tranborg 5, Nora Mørk 4, Kathrine Heindahl 3, Marit Røsberg Jacobsen 2, Sanna Solberg 2, Vilde Ingstad 2 og Kristine Breistøl 1.

Topscorere NFH: Mia Svele 6 og Alberte Kielstrup 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

NFH: 3

2.248 tilskuere i Blue Water Dokken