Team Esbjerg tager stort skridt mod førstepladsen i slutspillet

25/04 - 2023

Sulten og viljen til at sætte en tyk streg under holdets førstepladsen var til stede for Team Esbjerg i tirsdagens opgør mod Ikast Håndbold. Med en sejr på udebane på 21-30 fik udeholdet gjort det klart, at de er holdet, som man skal slå. Samtidig fik de tanket en stor portion tro og selvtillid inden endnu et vigtigt opgør venter i weekenden.

Team Esbjerg var til stede fra kampens indledning, og hurtigt fik de skabt problemer for hjemmeholdet, der allerede efter fem minutter tog deres først timeout bagud med 0-4. Den gode start var de dog tæt på at formøble væk, da hjemmeholdet kom bedre med i opgøret.

Fra 2-7 til 6-7 og Ikast var stadig med, og det fik cheftræner Jesper Jensen til at tage en hurtig timeout også.

Efter en lille opsang begyndte en bølge, som hjemmeholdet ikke kunne kontrollere. Ledet af Henny Reistad, der scorede ni mål i de første 30 minutter, og en Anna Kristensen, der endte med en redningsprocent på næsten 50, fik Team Esbjerg igen sat Ikast til vægs.

Føringen kom op på 8-16, inden hjemmeholdet fik lukket lidt af hullet inden pausen, men på trods af det, var det gæsterne, der sad på kampen.

Værterne gav dog ikke op, og i anden halvleg kom de stærkt fra start, og på et tidspunkt havde de muligheden for at komme op på 18-21 i en kontra, men på et fænomenalt tilbageløb af Reistad fik de holdt Ikast fra en chance, og i angrebet efter scorede Anne Tolstrup Petersen.

Herefter så Team Esbjerg sig ikke rigtig tilbage. Føringen blev kun større og større, og sejren endte også med at blive på hele ni mål, hvilket bragte smilet frem hos cheftræneren.

– Defensiven og tempoet i kampen lykkedes vi med. Sammen med Anna stod defensiven godt, og de havde svært ved at score mål, så der er mange gode ting. Rent overordnet var vi glade for præstationen. Der var måske lige nogle minutter i anden halvleg, hvor vi slap lidt, og så hentede Ikast det med det samme. Og det er lidt historien, vi kan fortælle os selv hele tiden. Hver gang vi slipper, bliver vi ordinære, men når vi går op i detaljerne og bringer energi, er vi svære at slå, sagde en glad Jesper Jensen.

Sejren betyder også, at semifinalen rent matematisk er i hus. Og med tre point ned til Ikast Håndbold og en hjemmebane mod dem i en eventuel afgørende kamp, står holdet med glimrende kort for at tage førstepladsen og hjemmebanefordelen i semifinalen.

– Det er fedt, at vi står i denne position. Samtidig er det også fedt, at vi står i en situation, hvor vi spiller godt og er trygge ved hinanden, sagde Jesper Jensen.

Næste kamp for Team Esbjerg er på søndag. Her gælder det igen EHF Champions League Women. CSM Bucuresti med Neagu, Omoregie, Zaadi og mange andre stjerner i truppen kommer til Blue Water Dokken i det første opgør af to.

Holdet har brug for skabe et godt udgangspunkt inden returopgøret en uge senere i Rumænien. Derfor håber truppen, at hallen kan larme og skabe en stemning, som bærer holdet frem. Kampen går i gang klokken 16.

Kampen i tal:

Ikast Håndbold – Team Esbjerg 21-30 (12-18)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 10, Vilde Mortensen Ingstad 6, Kristine Breistøl 5, Nora Mørk 3, Kathrine Heindahl 2, Kaja Kamp 1, Mette Tranborg 1, Anne Tolstrup Petersen 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorer Ikast Håndbold: Emma Lindqvist 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Ikast Håndbold: 0

I IBF Arena.