Team Esbjerg overvandt sig selv efter rædselsfuld første halvleg

21/02 - 2023

Med 13 tekniske fejl på én halvleg bliver den anden af slagsen op ad bakke. Det lykkedes dog Team Esbjerg at overkomme de mange fejl med en mere helstøbt indsats efter pausen, hvor de fik vist et langt højere niveau. Derfor blev det også til en sejr over Silkeborg-Voel KFUM i opgøret i Kvindeligaen.

Allerede fra start var det tydeligt, at gæsterne slet ikke var med. Hurtigt stod det klart, at de ikke kunne finde den intensitet, som de uden problemer kunne finde i de mange sejre op til. Hjemmeholdet havde derimod ingen udfordringer, og de fik også skabt en føring på 4-1, inden cheftræner Jesper Jensen tog en tidlig timeout.

Opsangen var til at føle på, og der blev sat en prop i det hullet skib. Selvom den stadig flød, så var det kun lige. For de mange tekniske fejl blev flere og flere, og de blev udnyttet af Silkeborg-Voel. I de første 30 minutter blev det til 13 af dem, og så blev det svært at komme til pause med en føring.

Hen mod slutningen kunne det også have endt med en føring på meget mere end de fire, som det blev. For der stod 14-8 med få minutter igen, men mål af Henny Reistad og Vilde Mortensen Ingstad gjorde, at hullet blev lidt mindre.

– Det meste gik galt i første halvleg. Det blev til for mange tekniske fejl, og vi kom ikke ud med et ordentligt udtryk. Vi var heldige med, at det kun var minus fire, for der var intet, der fungerede, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Den manglende fandenivoldskhed, som Team Esbjerg ikke havde i første halvleg, fandt de i anden. Efter bare fem minutter havde de hentet de fire mål.

De tekniske fejl blev holdt til et minimum, og det var med til at ændre offensiven, som haltede efter i de første 30 minutter. Samtidig var forsvaret også begyndt at tage mere fat og løbe meget mere for hinanden, og det tvang også Silkeborg-Voel ud i nogle svære afslutninger, som førte til redninger.

Kampen var dog ikke ovre, for føringen blev aldrig stor. Med et kvarter igen var føringen på 18-21, og hjemmeholdet kæmpede for at hente det tabte tilbage, og derfor kunne Team Esbjerg aldrig vide sig sikker. De kom også op på 21-22, inden Reistad med to mål i træk fik skabt en ny tremålsføring. Og det fik heldigvis ingen betydning, da Kaja Kamp fik et rødt kort for et skud i hovedet med 10 minutter igen.

Ingstad fik sat de to sidste mål ind i en kamp, hvor Team Esbjerg lige skulle finde fodfæstet, inden de viste, hvor skabet stod. Og det var der meget læring i.

– Der var meget, vi kan tage med. Ingen tvivl om at det, at vi kan vinde, selvom vi var bagud, kan vi godt tage med, men den største lærdom lå i, at vi skal komme med mere i starten af kampen, end det vi gjorde i dag. Vi kan ikke tillade os at gøre det igen. Vi tabte til os selv i første halvleg, slog cheftræneren fast.

I næste kampe vil dette koste endnu mere. Ikast Håndbold er modstanderen i Kvindeliga-opgøret, som bliver spillet i Blue Water Dokken. Kampen spilles lørdag klokken 16.10.

Kampen i tal:

Silkeborg-Voel KFUM – Team Esbjerg 24-26 (14-10)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 9, Vilde Mortensen Ingstad 7, Nora Mørk 4, Kristine Breistøl 3, Beyza Türkoglu 2, Mette Tranborg 1.

Topscorer Silkeborg-Voel KFUM: Natasja Andreasen 7

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4 + rødt kort.

Silkeborg-Voel KFUM: 2

I JYSK Arena.