Hjemmebanen skal beskyttes mod formstærke montenegrinere

03/02 - 2023

Med to runder igen er det hele ved at spidse til i EHF Champions League Women. Én ting kan Team Esbjerg vide sig sikker på: De skal vinde over Buducnost og Györ for at gøre sig forhåbninger om kvartfinalen. Derfor bliver det første opgør på hjemmebanen i Blue Water Dokken vitalt for holdets tro.

Det er nemlig WHC Buducnost Bemax fra Montenegro, der er den næste modstander, og det er også den sidste på hjemmebane i dette gruppespil, som tegner sig til at blive et uhyggeligt drama.

Scenarierne er for mange til at ridse op, men hvis Metz vinder over Rapid Bucuresti i Frankrig, og Team Esbjerg slår Buducnost, venter en direkte gruppefinale mod Györ i sidste runde. Af den grund bliver det vigtigt at tage de to point mod montenegrinerne, der er begyndt at vise gode takter.

– Det bliver en kamp, hvor vi skal hente point igen. Vi skal beskytte vores hjemmebane, og udover den første kamp mod Györ har vi været gode på hjemmebane. Buducnost er et spændende hold, som, jeg synes, er blevet dygtigere og dygtigere hen over sæsonen. Det så vi også med Bojana Popovic (Buducnosts træner, red.) sidste år, hvor hun var god til at udvikle holdet. Det bliver sjovt at spille mod dem igen, men jeg er glad for, at vi ikke skal spille på udebane mod dem, siger cheftræner Jesper Jensen.

Lørdagens modstander er allerede sikret en plads i ottendedelsfinalen i EHF Champions League Women. De ligger isoleret på femtepladsen med fem point ned til Storhamar og med syv op til Rapid Bucuresti.

Derfor bliver målet for dem at gøre sig klar til slutspillet, og de kan gå hen at blive et ubehageligt bekendtskab for mange hold. De har mange måder at ruske lidt rundt i et holds fundament.

– Vi bliver helt sikkert udfordret, for Popovic ved godt, at hun skal herop for at rode lidt rundt i rytmen og i værktøjskassen, hvis de skal hente point heroppe. De har også et par spillere, som er tæt på verdensklasse, som vi også skal holde øje med. Det er et spændende hold, som er gode til at spille mod de bedste hold, siger cheftræneren.

Jesper Jensen kan se frem til, at holdet i øjeblikket nærmer sig topform, hvilket de seneste resultater også bekræfter. Samtidig er holdet også fri for skader, og derfor er alle klar til at gå efter den vigtige sejr.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod WHC Buducnost Bemax lørdag den 4. februar kl. 18.00 i Blue Water Doken:

Målvogtere: Anna Kristensen, Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.