Forsvaret ramte dagen og sendte Horsens hjem med et nederlag

14/12 - 2022

Team Esbjerg-defensiven gav intet væk i de første 30 minutter i Kvindeliga-opgøret mod Horsens Håndbold Elite. Kun syv mål lukkede hjemmeholdet ind, hvor forsvaret blev bakket op af en velspillende Amalie Milling. Forsvarsmuren gav værterne en kæmpe pauseføringen, som de kørte sejren hjem på.

Respekten for onsdagens modstander var til stede, og det var tydeligt fra start. Gæsterne skulle nemlig arbejde benhårdt for overhovedet at komme frem til en chance, og når de endelig gjorde viste Amalie Milling igen fornem spil.

Gang på gang løb Horsens ind i en Team Esbjerg-spiller, der stod solid plantet i halgulvet, og det var tydeligt, at udeholdet slog sig, hver gang de tog kampene.

Ved 5-3 ramte gæsterne også en scoringspause, som førte til fem esbjergensiske mål i træk, hvilket gav en solid føring på 10-3 efter det første kvarter. Milling stod på daværende tidspunkt på 66 procent, og hun kom ikke under de 50, da hun med 10 minutter igen af kampen fik fyraften.

Da Kaja Kamp gjorde det til 13-5 efter 20 minutter , tog Horsens også deres anden timeout, for defensiven havde gjort dem rådvilde. Mens havde værternes offensiv ikke de store problemer med at komme frem til fine chancer.

Efter pausen kørte holdene i samme tempo. Der blev udskiftet lidt hos Team Esbjerg, hvilket førte til at spillet faldt lidt i kvalitet. Det var dog stadig nok til at de to hold fulgtes ad resten af kampen.

Med 10 minutter igen blev 5-1-forsvaret testet af, og det samme gjorde syv mod seks-spillet i offensiven. Begge med svingende resultater. Lidt for mange tabte bolde i offensiven førte til nemme mål. Men det tager holdet med, da en velfortjent ferie venter.

– Jeg syntes, at vi ramte et fint niveau, og at vi klarede den opgave, som var foran os. Vi har været inde i en hård periode, og derfor skal vi også rose spillerne for den energi, som de udstrålede i dag, for vi tæller alle ned til den julepause, og vi er slidte, hvilket vi har erkendt, og derfor syntes jeg også, at det var flot, det vi præsterede i dag. Horsens ville være et farligt hold at lukke ind, og derfor havde vi snakket om at være der fra start i dag, sagde en tilfreds cheftræner, Jesper Jensen.

Ferien venter ude i horisonten, og den er synlig for hele truppen. Der venter én kamp endnu på lørdag mod Kastamonu på hjemmebane, og selvom trætheden er stor for holdet, så har de i den seneste tid vist stor mental styrke.

– Det handler om at være til stede, når man er derinde og virkelig være fokuseret. I dag så jeg fremgang på det mentale, men nu skal vi også til julepause med ro på, og det gjorde vi dag med en sejr, sagde Jesper Jensen.

Kampen mod Kastamonu er som skrevet sidste kamp, inden julefreden for en stund kan sænke sig over Blue Water Dokken og Team Esbjerg. Kampens spilles på lørdag klokken 18.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Horsens Håndbold Elite 33-21 (18-7)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 5, Kaja Kamp 4, Marit Røsberg Jacobsen 4, Henny Reistad 4, Anne Tolstrup 4, Kristine Breistøl 3, Mette Tranborg 2, Julie Bøe Jacobsen 2, Vilde Mortensen Ingstad 2, Michala Møller 1, Kathrine Heindahl 1, Beyza Türkoglu 1.

Topscorer Horsens Håndbold Elite: Emily Stang Sando 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Horsens Håndbold Elite: 4

1678 tilskuere i Blue Water Dokken.